Bravúrérem a short track-Eb-n

2016.01.23. 13:41

A rövidpályás gyorskorcsolyázók a szezonban eddig remekül versenyeznek, világkupa-győzelmet is hoztak már, és most a szocsi Európa-bajnokságon is jól szerepelnek. Ugyan elsősorban a férfi váltótól várnak sokat, de egyéniben is jönnek a jó eredmények, 1500 méteren Liu Shaolin Sándor ezüstérmet szerzett.

Az 1500-as döntőbe három magyar is bejutott, Liu Shaolin mellett Knoch Viktor és Liu Shaoang is ott volt a legjobb nyolc között.

A magyarok az első körökben az élre álltak, úgy tűnt, csapattaktikával ameddig csak lehet, maguk mögött tartják a riválisaikat. Ahogy gyorsult a tempó, az már nem működött, az orosz Jelisztratov Szemen húzta már innen a sort. Pár körrel a vége előtt, egy veszélyes, belső íves előzéssel Knoch került dobogós helyre, de nem tudta megtartani pozícióját. A brit Jack Whelbourne úgy száz méterrel a vége előtt kicsúszott és két magyart is felbuktatott, Liu Shahoan és Knoch veszített így sokat.

Liu Shaolin azonban jól taktikázott, a legjobbkor bújt elő, és szerezte meg az ezüstérmet a holland Freek van der Wart előtt. Liu Shaoang az ötödik, Knoch  a hetedik helyen csúszott célba.