Ágnes
-13 °C
0 °C

Liu Shaolin az új magyar csodakoris

2016.01.24. 14:19 Módosítva: 2016-01-24 16:30:38

Liu Shaolin Sándor ezüstérmet nyert 1000 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók Szocsiban zajló Európa-bajnokságán. Majd a  magyar férfi váltó tagjaként szintén ezüstérmet nyert a zárónapon.

A magyar versenyző a négyfős döntőben végig a harmadik helyen haladt Szemjon Jelisztratov és Dmitrij Migunov mögött, de nagyot hajrázott, és korcsolyájával benyúlva, hét ezredmásodperccel megelőzte Migunovot.

 
A 3000 méteres szuperdöntőben is rajthoz állhatott, és jól taktikázott, Liu ebben a számban is második lett. Ez a sportág eddigi legjobb eredménye.

Liu Shaolin öccse, Shaoang az elődöntőben kényszerült búcsúra, míg Knoch Viktor a negyeddöntőben esett ki. 

A nőknél Jászapáti Petra volt érdekelt magyar részről az egyéni 1000 méteres versenyben, de a negyeddöntőből nem sikerült továbbjutnia, 10. lett. Bácskai Sára Luca a pénteki selejtezők során búcsúzott, s a vasárnap délelőtti helyosztó futamon elért eredménye alapján a 33 fős mezőny 19. helyét foglalta el.

Váltó ezüst

A Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba összetételű csapat a döntőben hatalmasat küzdött a győztes hollandokkal, és második lett 5000 méteren.

A Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca alkotta női váltó szintén döntős volt, de a fináléban elfáradt, így negyedik lett a hollandok, az oroszok és az olaszok mögött.

A magyar küldöttség négy ezüstéremmel zárt Szocsiban: Liu Shaolin egyéniben 1000 és 1500 méteren, valamint összetettben lett második.

Eredmények, váltó, Európa-bajnok:

    férfiak (5000 méter):

  1. Hollandia (Sjinkie Knegt, Freek van der Wart, Daan Breeuwsma, Dennis Visser)
  2. MAGYARORSZÁG
  3. Nagy-Britannia

    nők (3000 méter):

  1. Hollandia (Jorien Ter Mors, Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven, Suzanne Schulting) 
  2. Oroszország
  3. Olaszország
  4. MAGYARORSZÁG

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.