Lajos, Patrícia
16 °C
28 °C

Az ENSZ is kirúgta a doppingoló Sarapovát

2016.03.15. 17:56

Az ENSZ felfüggesztette Marija Sarapova jószolgálati nagyköveti megbízását, mert az orosz teniszező doppingvétséget követett el, írja az MTI.

„A közelmúltban tett bejelentése után már a múlt héten felfüggesztettük a jószolgálati nagyköveti szerepvállalását, amíg a vizsgálat tart" - közölte az ENSZ Fejlesztési Programjának (UNDP) vezetősége. Hálásak Sarapovának, amiért segítette a munkájukat, leginkább az 1986-as csernobili nukleáris katasztrófa túlélőinek támogatásában. Sarapova 2007 februárjában lett az ENSZ jószolgálati nagykövete.

A Grand Slam-tornákon ötszörös győztes játékos múlt hétfőn jelentette be, hogy a januári ausztrál nyílt bajnokságon elvégzett doppingvizsgálata pozitív eredményt hozott, meldonium jelenlétét mutatták ki a szervezetében.

A világ legjobban fizetett női sportolójának tartott 28 éves teniszező több szponzorát elvesztette a múlt héten. A Nike, a Porsche és a TAG Heuer svájci órakészítő cég is közölte, hogy a vizsgálat végéig felfüggeszti a támogatását, ütőszponzora, a Head viszont kiállt mellette és szerződést hosszabbított vele.

A meldonium szívgyógyszerként mildronat néven terjedt el a balti államokban és Oroszországban, javítja a vérkeringést, a sportolóknál így növeli a fizikai és mentális terhelhetőséget. A véráramlást elősegítő szer rajta van az új, január elseje óta érvényes tiltólistán, ám ezt sokan figyelmen kívül hagyták. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szóvivője, Ben Nichols pénteken bejelentette, hogy világszerte 99 sportoló bukott meg meldonium használata miatt, de neveket nem említett.

Csodás Török Riviéra

Akár féláron utazhat idén Törökország fantasztikus tengerpartjaira.

Akciós csomagok!

Töltődjön fel itthon! Wellness belföldön. Szép tájak, lazítás, szórakozás