A FINA-igazgató nem kommentálta Hosszú levelét

2017.06.21. 16:02

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) igazgatója, Cornel Marculescu nem kommentálta Hosszú Katinka nyílt levelét, amelyben a FINA-t támadta. A világkupagyőztesek pénzdíját megemelték.

A szövetség döntéshozó testülete elektronikus körszavazással fogadta el a magyar javaslatra készült módosítást. Így a vk női és férfi egyéni összetett győztese 100 ezer helyett 150 ezer dollárt kap majd.

Cornel Marculescu FINA-igazgató reméli: a három hét múlva kezdődő budapesti FINA-világbajnokság hangulatán nem rontanak az elmúlt időszak eseményei.

Marculescu elmondta: „A különböző szabálymódosításokkal a sorozat jobb eladhatósága, izgalmasabbá tétele volt a FINA célja, amelyet megelőzően a szakemberek konzultáltak a sportág több képviselőjével, így sportolókkal is. A döntés napvilágra kerülését követően ugyanakkor Gyárfás Tamás FINA-alelnök javasolta, legalább az anyagi elismerés terén ne érje hátrány azt, aki valóban kiemelkedően teljesít, a tovább emelt fődíj pedig még több sztárt aktivizálhat, ezért a Bureau elfogadta ezt a módosítást.”

Cornel Marculescu nem akarta kommentálni Hosszú Katinka FINA-ellenes nyílt levelét. „Mi a lehető legjobb kapcsolatra törekszünk a magyarokkal, hiszen alig több mint három hét múlva Budapesten kezdődik a legfontosabb eseményünk, a FINA-világbajnokság."