Vízilabda LEN-kupa döntős a Szeged

2009.03.21. 20:12 Módosítva: 2009.03.21. 20:12
Az idegenbeli 10-10-es döntetlen után a visszavágón három góllal nyert a Szeged az orosz Kazany ellen, ezzel bejutott a férfi vízilabda LEN Kupa döntőjébe. Az Euroliga utolsó fordulójának tét nélküli meccsén a Vasas 11-10-re verte az Egert.

Telt ház előtt játszották a kupaelődöntő visszavágóját Szegeden, az oroszok 1-0-ra, aztán 2-1-re is vezettek, a félidőre 4-2-re fordított a hazai csapat. Ismét közelebb jött a Kazany, ám előbb Baksa László büntetőt védett, később Weszelowszky László egymás után kétszer betalált, majd pedig - egy vendéggól után - Varga Tamás is eredményes volt, így 7-4-ra ellépett a Szeged.

A háromgólós különbség végig megmaradt, győzött és továbbjutott a Szeged-Beton. A LEN-Kupa döntőjébe a másik ágról a görög Panioniosz jutott be, miután szombaton a spanyol CN Barcelona csak egy góllal, 7-6-ra tudta legyőzni, így az első meccset hárommal nyerő görögök 17-15-ös összesítéssel voltak jobbak.

Juhász György, a Szeged-Beton VE szakosztályvezetője: "Legutoljára 1996-ban arattunk hasonlóan nagy nemzetközi sikert, amikor ugyanennek a kupának szintén a döntőjébe jutottunk. Viszont most nagyon nem szeretném, ha hasonló sorsra jutnánk, akkor az olasz Pescara kétszer is legyőzve minket végzett a sorozat élén. Ezúttal jobbak az esélyeink, mert nem hiszem, hogy a Panioniosz erősebb lenne, mint a Kazany, szerintem nagyon jók az esélyeink a görög csapat ellen. Mindenesetre kedvezőbb lenne kinn kezdenünk, Athénban, és a visszavágót játszani idehaza."

LEN Kupa, elődöntő, visszavágó

Szeged-Beton VE - Szintyezs Kazany (orosz) 8-5 (3-2, 1-0, 3-2, 1-1), a magyar góldobók: Weszelowszky, Varga T. 3-3, Török, Milos Korolija 1-1

A Vasas legyőzte az Egert az Euroligában

Akárcsak ősszel idegenben, az Euroliga főtáblás csoportselejtezőjének 6., azaz utolsó fordulójában szombat este, Budapesten is győzött a Vasas férfi vízilabdacsapata az Eger ellen.

Függetlenül a Komjádi uszodában zajló meccs végkimenetelétől már az meccs előtt mindkét magyar együttes sorsa eldőlt, vagyis a Vasas - a belgrádi Partizan mögött másodikként - továbbjutott a liga legjobb nyolc csapata közé, míg az Eger - a francia Marseille társaságában - kiesett az első számú európai vízilabda-sorozatból.

A presztízsmeccsé szelídült találkozón 3-1-re elhúzott az Eger, majd 3-3 után 5-3-ra is, aztán a harmadik játékrészben 6-5-ről 9-5-re alakította az állást. Sorozatos gólokkal visszajött a meccsbe a hazai csapat, amely 9-9-nél befogta az egrieket. Miután mindkét oldalon ötméterest rontottak, Kovács Róbert és Hegedűs Gábor is pontosan célzott (10-10), a legvégén pedig az ötgólos testvéréhez, Dánielhez felzárkózó Varga Dénes harmadik találatával eldöntötte a mérkőzést.

Euroliga selejtező, 6. forduló

TEVA-VasasPlaket - ZF-Eger 11-10 (2-3, 3-3, 3-3, 3-1)
góldobók: Varga Dániel 5, Varga Dénes 3, Hosnyánszky, Vörös, Kovács 1-1, illetve Feltham 3, Biros 2, Bundschuh, Nyéki, Varga II. Zs., Petrovai, Hegedűs 1-1