Benedek változtatott a címvédő csapaton

2015.07.13. 12:09

Benedek Tibor, a világbajnoki címvédő férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a két hét múlva induló kazanyi világbajnokságra utazó tizenhárom fős keretét. A döntéssel tehát nem várta meg a keddi, ausztrálok elleni felkészülési mérkőzést, már a hétvégén lezárult Vodafone-kupa alapján, a hétfő délelőtti edzés után megnevezte a csapat tagjait.

Ezt azzal indokolta, hogy az ausztrálok elleni három darab kétkapus edzést, köztük a hivatalos, miskolctapolcai mérkőzést is már azokkal a játékosokkal szerette volna játszani, akik ott lesznek a vb-n.

Az egyéni döntések kapcsán elmondta, hogy centerposzton az döntött Bedő Krisztián mellett Német Tonival szemben, hogy Bedő már a 2013-as vb-n is ott volt a csapattal, tehát tapasztaltabb.

A kapitány dolgát Hosnyánszky Norbert vállsérülése nehezíti, az ő játéka kérdéses az ausztrálok ellen, Varga Dénes válla viszont rendbe jött, írja az MTI.

    A magyar válogatott kerete a világbajnokságra:

Kapusok: Decker Attila, Nagy Viktor.

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Szivós Márton, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes.

A csapat két helyen változott a két éve világbajnokságot nyert együtteshez képest: kimaradt Decker Ádám és Bátori Bence, helyükre Angyal Dániel és Erdélyi Balázs került.

Erdélyi már az Eb-n is ott volt, míg Angyal újonc, tavaly még Decker ott volt.

A könnyű csoportban az első megszerzése kötelező, utána, már a nyolc között pedig az A-csoport másodikja, valamint a B-csoport harmadikjával mérkőzik a csapat. Nagy valószínűséggel ez a rivális, a Brazília, Oroszország, USA, Görögország négyesből kerül ki. 

    A vb magyar érdekeltségű csoportmérkőzései budapesti idő szerint:

július 27., hétfő: Magyarország-Kazahsztán 16.30

július 29., szerda: Magyarország - Dél-afrikai Köztársaság 11.10

július 31., péntek: Magyarország-Argentína 09.50

    A világbajnokság csoportjai:

A csoport: Horvátország, Brazília, Kanada, Kína

B csoport: Görögország, Egyesült Államok, Olaszország, Oroszország

C csoport: Dél-afrikai Köztársaság, MAGYARORSZÁG, Argentína, Kazahsztán

D csoport: Szerbia, Japán, Montenegró, Ausztrália

A negyeddöntőt augusztus 4-én rendezik. Ha a magyar válogatott megnyeri csoportját, a nyolc között az A csoport 2. és a B csoport 3. helyezettje közötti mérkőzés győztesével játszik az elődöntőbe jutásért.