Benedek: Nagy csalódás, nagyon könnyen vesztünk

2016.01.05. 09:41

A férfi vízilabda-válogatott jövő vasárnaptól Belgrádban próbál olimpiai kvótát szerezni az Európa-bajnokságon, a Volvo-kupán azonban egyelőre nem eredményes a csapat, az olaszok után a spanyoloktól is kikaptak Varga Dénesék.

„Nagy csalódás a mérkőzés, nagyon könnyen vesztünk meccseket, és ez nagyon nem tetszik. Mindenképpen el kell gondolkodni azon, hogy ez miért van így. Ennél azért sokkal jobb teljesítményekhez, sokkal jobb helytálláshoz vagyok szokva. Jól játszottak a spanyolok, ezt el kell ismerni, agresszívek voltak, de hozzátartozik az igazsághoz az is, hogy ha belőjük az emberelőnyeinket, akkor sokkal bátrabban tudtunk volna utána játszani. Tudtuk, hogy mit szeretnénk játszani, de nem sikerült ezt megvalósítani. Az első két negyedben teljesen felborult a védekezésünk" – nyilatkozta Benedek Tibor a spanyoloktól elszenvedett 8-10-es vereség után a Waterpolo.hu-nak.

A kapitány úgy látja, hogy a válogatottnak ez már a negyedik meccse volt, ahol nagyon rosszul kezdett, és a jól lövő játékosok is elbizonytalanodtak.

Kis Gábor is arról beszélt, hogy a legnagyobb problémájuk a védekezéssel volt, nem hitték, hogy jól működhet, és ezzel a csapat stabilitása is elveszett, a támadások sem mentek olyan jól.

A válogatottnak az utolsó éles meccse az Eb előtt, a Volvo-kupán már csak Szlovákiával játszik. A Benedek-csapat Görögországgal kezd majd a belgrádi tornán, majd az oroszokkal és a törökökkel játszik.