Tönkrevertük a franciákat, Eb-elődöntős a női pólócsapat is

D KOS20160120034
2016.01.20. 16:53

Ahogy a férfi, úgy a női válogatott is edzőmeccsel felérő negyeddöntőt játszott a belgrádi Európa-bajnokságon, amiben 18-6-ra verte a francia csapatot.

Az elmúlt években a világkupában és a 2015-ös kazanyi világbajnokságon is rendre könnyedén vertük a francia válogatottat, ezért az Eb-negyeddöntő sem ígérkezett kemény összecsapásnak a női pólósoknak. Nem is lett az: bő négypercnyi játék után még 1-1 volt ugyan az állás, a folytatásban viszont nagyon beindult a csapat, és a francia egyenlítőgól után 72 másodperccel már 4-1 volt az állás a javunkra, a negyed végére pedig már 6-1-re vezettünk.

A második negyedben úgy tűnt, hogy kicsit visszavettünk a tempóból, három gólt is engedtünk a franciáknak (ezzel csak ebben a negyedben annyi gólt dobtak, mint tavaly a vb-n az egész meccsen ellenünk), a játékrész végét viszont ismét nagyon megnyomtuk, és az utolsó 2 percben négyet dobva 11-4-re léptünk el.

Lea Bachelier egy remek emeléssel használta ki a második félidő elején, hogy Kasó Orsolya túl messzire jött ki a kapujából, majd Marion Tardy találatával sorban két góllal leptek meg minket. A magyar válaszra majdnem öt percig kellett várni a negyedben, amit 2-2-es döntetlenre hoztunk.

A pihenőt jelentő harmadik negyed után az utolsót rendesen meghúzta a válogatott, alig másfél perc alatt már három gólt vágtak a franciáknak, majd a 18-6-os végeredményt a góldobók közé feliratkozó Tóth Ildikó állította be.

 „Szolgálta a holnapi elődöntőre a felkészülésünket ez a mérkőzés, ugyanis ez a francia válogatott nem a portugál vagy a török együttes szintje, de egy hajtós, agresszív csapatról van szó” - idézte a szövetségi kapitány Bíró Attila mérkőzés utáni nyilatkozatát az MTI. Bíró azt is hozzátette, hogy kemény összecsapásra számít az olaszok ellen, de ha jól védekezik a csapat, meglehet a győzelem.

Antal Dóra a kapott gólok számát sokallta:

„Van egy-két olyan hiba, amit ki lehetett volna küszöbölni, ezekre holnap jobban oda kell figyelni, mert egy élesebb mérkőzés lesz. A célnak ugyanakkor megfelelt ez az összecsapás, és már a következő mérkőzésre kell koncentrálni.”

Az elődöntőbe jutással a női válogatott már legrosszabb esetben is ott lesz az olimpiai kvalifikációs tornán. Az elődöntőben a tavalyi vb-n harmadik, a legutóbbi Eb-n negyedik Olaszországgal találkozunk, a mérkőzés csütörtökön 17.15-kor kezdődik.

Európa-bajnoki negyeddöntő

Magyarország–Franciaország 18–6 (6–1, 5–3, 2–2, 4–0)

Magyar góldobók: Keszthelyi Rita, Takács Orsolya, Antal Dóra 3-3, Czigány Dóra, Bujka Barbara 2-2, Kisteleki Hanna, Illés Anna, Tóth Ildikó, Csabai Dóra, Garda Krisztina 1-1