Ma lép tőzsdére a Twitter

2013.11.07. 09:24

A Twitter szerda este jelentette be, hogy 26 dolláron kezdi meg a kereskedést a NASDAQ-on. A cég összesen hetvenmillió részvényt ad el az összese 545 millió részvényéből. Ez azt jelenti, hogy 1,82 milliárd dollárral lesz gazdagabb a cég.

Korábban 2014-re várták a tőzsdére lépést az elemzők, és ennél jóval alacsonyabb értéket becsültek. A legpesszimistábbak 16, a legoptimistábbak 30 dollárra tették a részvények értékét.

Az 1,82 milliárd dollár majdnem eléri a Google IPO-ját, ami 1,9 milliárd dolláros volt. A Twitter piaci értékét ez a részvényárfolyam 14,2 milliárdosra teszi, ami nagyjából kétszerese a Grouponénak és a legnagyobb szabású tőzsdére lépés a Facebook IPO-ja óta.

Elemzők szerint a 26 dolláros ár korrekt, de akár nagyobb is lehetett volna. Ugyanakkor abban egyetértenek, hogy nem akarták megismételni a legutóbbi informatikai cégek hibáját, amikor túl magasan állapították meg a részvények értékét és emiatt később nem úgy alakult a kereskedés, ahogy azt eltervezték. A Facebooknak például hónapokig tartott, míg sikerült elérni a tőzsdére lépéskori értéket.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM