Zalán
9 °C
19 °C

Jön az internet nélküli Google Maps

2015.11.10. 17:55

A Google még májusban jelentette be, hogy valódi zsebtérképet faragnak a Google Mapsből, amihez nem lesz szükség internetre. Ma, hat hónappal később a terv percekre van a megvalósulástól: a Mapsen rövidesen elérhető lesz az offline navigáció. Vagyis nem kell állandó internetkapcsolat a tájékozódáshoz, simán letölthetjük a kívánt városrészt a telefonunkra.

Az offline térképet úgy tervezték, hogy passzoljon a Maps online verziójához; a kettő közötti átmenet észrevehetetlen. A Google azt nyilatkozta, hogy a frissítés még ma elérhető lesz az Android-felhasználóknak, de rövidesen az IOS port is elkészül.

Russell setup.0.gif

A Google Mapsen 2012 óta lehet lementeni térképrészleteket, de a funkció elsősorban az Egyesült Államokban használható, Magyarországon nem. Remélhetőleg az új frissítés már itthon is elérhető lesz, és hazai térképrészleteket is elmenthetünk a telefonunkba.

Hogy a készülékeken ne foglaljon túl sok helyet, a Google Maps a letöltésnél is optimalizál. Az éttermek és szórakozóhelyek például rajta lesznek a letöltött térképen, de a csak az értékelésüket és a telefonszámukat mutatják meg, a fotókat vagy a felhasználói értékeléseket nem.

Az offline üzemmóddal a térkép használata is felgyorsítható. A Google projektmenedzsere, Amanda Bishop szerint a térképek sokkal gyorsabban fognak betöltődni, mivel nem kell várakoznunk az adatkapcsolatra.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.