A Facebook már megint újság akar lenni

2015.11.12. 14:16

A Facebook által fejlesztett Notify már elérhető IOS operációs rendszerre, azaz Iphone-ra és Ipadre. Az alkalmazás érdekesnek tartott híreket válogat össze, és erről értesítéseket küld a telefonunkra. Gyakorlatilag push notification-szőnyegbombázásra számíthatunk, ami az ízlésünket figyelembe véve ajánl tartalmakat.

Az értesítések általában a befutott híroldalaktól származnak, például a Buzzfeedtől, a CNN-től, a Bloombergtől, a Businesstől, a Huffington Posttól, a Getty Imagestől, illetve a Hulutól. Közvetlenül a szolgáltatás indulása után több mint ötven hírforrásból lehet választani.

hir
Fotó: Apple.com

Az értesítéseket az Iphone billentyűzárjának képernyőjére pakolja ki az alkalmazás. A Facebook azt állítja, hogy csak releváns tartalmakkal fogják bombázni a felhasználókat. A lock screenre pakolt értesítések nem számítanak újdonságnak, de a Facebook megoldása annyiban más, hogy az egy fejlesztőtől származó értesítések közös felületen jelennek meg.

A Notify a Facebook újabb kísérlete arra, hogy az alkalmazáson belül tartsa a felhasználókat, és egyszerre működjön közösségi oldalként és hírszolgáltatóként. Ezt a célt szolgálták az instant cikkek is, amiket direkt a Facebook felületéhez terveztek.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM