Miklós
-7 °C
2 °C

A hekkerek fizetnének érte, hogy feltörhessék az Apple-t

2016.02.11. 07:00

A bankszámlákra hajtó hekkerek általában feltörik a rendszert, hogy hozzáférjenek a pénzhez. Most nem bankszámlákra hajtanak, hanem a világ egyik legértékesebb cégére, és ők fizetnének azért, hogy végre feltörhessék a rendszerüket.

Tudja, mennyit érnek most egy írországi Apple-munkatárs bejelentkezési adatai? Akár húszezer eurót is kaphatnak értük, ha hajlandók eladni. A hekkerek legalábbis szeretnék, hogy valaki eladja nekik, mert nagyon szeretnének betörni az Apple remekül őrzött rendszerébe.

A Business Insidernek név nélkül nyilatkozott az Apple egy korábbi munkatársa. Szerinte meglepődnénk, ha tudnánk, hányan próbálják meg megvesztegetni a cég dolgozóit. A hekkerek gyakran e-mailben ajánlanak több ezer eurót a munkatársak jelszavaiért cserébe; nekik ennyi is elég lenne hozzá, hogy bedugják a lábukat az ajtónyílásba. A forrás szerint az ő Apple ID-jét is meg akarták venni: húszezer eurót fizettek volna érte.

A vesztegetési kísérleteket egy másik Apple-alkalmazott is megerősítette, akit a hekkerek szintén megkerestek. Szerinte általában olyanokat szúrnak ki, akik junior vezetői pozícióba kerültek, vagyis nem az öreg rókákat, és nem a feltörekvő újoncokat szúrják ki.

Azt egyikük sem tudta, hogy a támadók pontosan mire készülhettek. Az Apple rendszeréhez való hozzáférés viszont kincseket érő adatokat jelenthet: szellemi tulajdont, szabadalmakat, cégtitkokat, stratégiai információkat. A nyilatkozó források szerint az Apple nagyon óvatos, ha a cég biztonságáról van szó: megfelelő engedély nélkül még az irodáikba se lehet bejutni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.