Emma
8 °C
19 °C

Megállíthatatlan az állami mobilcég

2012. 04. 27. 15:26

Az új mobiltelefon-szolgáltató vette az első akadályt, ugyanis a Fővárosi Törvényszék nem függesztette fel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 900 MHz-es frekvenciára kiírt pályázatának lezáró határozata azon passzusát, amellyel nyertessé nyilvánította az új telefontársaságot, az MPVI Mobil Zrt.-t – tudta meg a Napi Gazdaság.

A Magyar Telekom és a Telenor Magyarország Zrt. az árverési eljárásban és a határozatban levő jogi hibák miatt fordult a bírósághoz. Azt kérték, hogy a törvényszék helyezze hatályon kívül a pályázati határozatnak azt a passzusát, amely a konzorciumot nyertessé nyilvánította, egyben azt is el akarták érni, hogy amíg nincs jogerős döntés, függesszék fel a végrehajtást. Ez pedig a Magyar Posta Zrt. 10, valamint az MVM Zrt. és az MFB Invest Zrt. 45-45 százalékos részesedésével megalapított MPVI Mobil Zrt. indulásának tolódását okozta volna.

Márpedig a vállalat intenzív fejlesztési időszak előtt áll, az év végére Budapest belső kerületeiben már saját hálózatán kell sugároznia. Egy hosszas előkészítési időszak után az MPVI Mobil Zrt. nemrég lépett a nyilvánosság elé, s bár sok mindent továbbra sem lehet tudni stratégiájáról, Kalmár István, az MPVI igazgatóságának elnöke azt mondta, a cég egyik fő célja a verseny fokozása, megalakulásával az elmúlt tíz év legjelentősebb mobilpiaci változása várható.

Az ügyfelek megszerzése az érett és telített piacon innovációt igényel az új szereplő részéről, ezért az MPVI olyan új megoldásokat fejleszt majd, amilyeneket a versenytársak egyelőre nem kínálnak. A cég alapvetően azokra számít, akik váltani szeretnének – tette hozzá korábban Schmidt Pál, az MPVI igazgatóságának tagja.

Hozzászólások (11)

 • úriparaszt2012.04.27 19:51:07

  állami tulajdonban lévő vállalat, innováció, újszerű, ütős piaci megoldások, s mindezek egyetlen mondatban? erre kurv@ kiváncsi leszek...

 • Chaoyang2012.04.27 20:32:24

  Kinaban az allam tulajdonaban vannak a Mobil cegek. Kitunoen mukodnek, olcso szolgaltatast nyujtanak. Azert, mert egy ceg allami tulajdon nem jelenti rogton azt, hogy veszteseges, korrupt, elhanyagolt kell legyen. Ez Magyarorszagon szokas, mert konnyebb szetlopni es elsorvasztani egy veget, mint okosan mukodtetni, aztan pedig meg konnyebb a maradekot kenopenzert privatizalni, mert igy senki nem fogja kerdezni, hogy miert olyan kurva draga minden, miert kellett a jol mukodo allami ceget eladni. Ha egy allami ceg nem megy jol annak pont azon okai vannak ami egy privatban elofordul, a privat cegeknel alkalmazott eljarassal lehet oket helyre razni (elbocsajtas, felelossegre vonas stb) Persze menne ez, ha az volna a cel, hogy az allami vallalat jol mukodjon es alacsony araival (eppen csak rentabilis legyen) lenyomna a privat profit orientalt cegek arszinvonalat is. Drukkolok nekik. 1994 ota van mobilom.

  Arulja el valaki, hogy Magyarorszagon mi a fenenk kernek szemelyi igazolvanyt meg lakcimet egy egyszeru elore feltoltos kartya megvasarlasakor?? Mifele kockazatuk van ami (a "gonosz, diktatorikus") Kinaban egyaltalan nem merul fel>?? Pekingben minden ujsagos bodeban szamok szazai kozul valogathatsz, kifizeted, feltoltod, hasznalod.

 • Hó apó2012.04.27 22:50:55

  >>>Chaoyang

  Csak tudod itt ebben a fene nagy dimökrésönben az állam(bizotnság) mindenről tudni akar. Mit ettél, milyet büfiztél, kivel van kapcsolatod stb.

  Amúgy a 4. szolgáltató célja kettő lehet:
  1.
  marad a jelenlegi, Európa egyik legdrágább percdíjú szolgáltatási rendszere, és a 4.szolg. is beáll í vérszívók közé kartellben
  2.
  megpróbál olcsóbban szolgáltatni, ügyfelet szerezni, és valamelyest
  felkavarja az állóvizet.

  Én az első lehetőségnek adott lényegesen nagyobb valószínűséget.

 • tcom2012.04.27 23:37:38

  Azért megnézném mi történne Kinában, ha megjelenne, mondjuk a Vodafone? Kinában nem lehet összehasonlitani, mert nincs külföldi cég. Senki nem tudja mennyire hatékonyak lennének magán tulajdonu cégekkel szemben. És habár olvasom, hogy Orbán irigyli a kinai elvtársakat, mert ôk már tudják ki lesz jövôre a min.elnök ott én azért nem laknék ott ahol minden utolsó faluban az állami szervek delegálják a párttitkárokat, ahol e

 • tcom2012.04.27 23:39:45

  ...ahol ha a polgárok már nem birják az önkényt, a terrort fellázadnak, majd a hadsereg lekaszabolja ôket. Köszönöm kedves Orbán Emese ebbôl én nem kérek.

 • SzőrösJoe2012.04.28 03:03:04

  [link]

 • fővizsgálókalauz2012.04.28 03:03:46

  Remek ez is:[link]

 • damatic732012.04.28 07:57:11

  Chaoyang:

  "Magyarorszagon mi a fenenk kernek szemelyi igazolvanyt meg lakcimet egy egyszeru elore feltoltos kartya megvasarlasakor?"

  Azért, mert így tudták megoldani, hogy a feltöltőkártyával kedvezményesen vásárolt SL készüléket ellenőrizhetetlenül feloldják és külföldre vagy más szolgáltatóhoz vigyék (anno). Abban meg jogilag nem lehetett differenciálni, hogy csak kártya vagy készülék is, mert nem a kártya társul a készülékhez, hanem fordítva. Ez a szolgáltatói érdek. A másik oldal meg a zállambiztonság, hogy egy SIMről lehessen tudni, hogy ki vette meg.

 • Chaoyang2012.04.28 09:35:06

  @damatic73, @Ho apo: Koszonom a valaszt. Ezek szerint Kinaban a szolgaltatoi erdek (egyben allami is) hartanyba kerul a szabad szam vasarlas es anonim hasznalat lehetosegevel szemben :)

 • pudliho2012.04.28 10:43:25

  Chaoyang:
  esetleg arra jó még a személyi igazolvány/lakcimmel vett feltöltős kartya, hogy ha
  ellopnak egy drága okostelefont akkor a rendőrség kérheti a mobil szolgáltatót, hogy azonosítsa ki lépett be az adott imei számú telóval a hálózatra elméletileg, de használt sim kártyát zsák számra lehet venni és az imei szám átírása sem lehetettlen

 • Poita not Peter!2012.04.28 11:30:29

  egy állami cég vezetője ugyanúgy nem ismeri a tulajdonost mint ahogy egy nagyobb részvénytársaság vezetője sem. A világon mindenhol működnek állami vállalatok jól is csak magyarországon sikerült beleverni a köztudatba, hogy az állam rossz gazda. Ez egy SZDSZ-es maszlag volt, lépjünk végre túl rajta mert egyszerűen nem igaz.

Szegeden nyaralok az idén!

Szegedi élménybeszámolóddal most egy családi nyaralást nyerhetsz!

Féltve őrzött Puglia

Dél-Olaszországi kalandozások 125 500 Ft / fő / 7 éjtől