Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Betonba ágyazott megahertzek

2005.11.04. 10:30
Szinte lehetetlen lenyúlni vagy megbuherálni a JackPC elnevezésű számítógépet, hiszen egy parányi fali aljzatba van beépítve.
#alt#

Eddig rendre a perifériára szorultak az úgynevezett hálózati számítógépek, amelyekben nincs igazán nagyméretű háttértár és rendes 3d-s videokártya, csak gyors processzor meg némi memória, de mindig előkerül néhány fanatikus cég, amely töretlenül hisz a központi szerverekre épülő modellben.

Most a pc utáni világ megteremtésén fáradozó Chip PC állt elő egy szokatlan ötlettel: ez a fali aljzatba építhető JackPC. Ezt a számítógépet biztosan nem viszik haza az alkalmazottak, és valószínűleg nem is tudják megbuherálni, az irodák vasbeton fala kellő védelmet nyújt.

A JackPC legfőbb előnye, hogy a cégeknek nem kell mindenhová kábelvezető csatornákat rakniuk, de komoly fejtőrést okozhat az irodák berendezésekor, hogy mindegyik asztalt valamelyik fal közelébe kell tolni. A falakba is csak hálózati kábeleket kell húzni, a gép ugyanis támogatja a power over ethernet szabványt is, azaz a hálózati csatolón keresztül kap áramot.

Teljes terhelés alatt is csupán öt wattot fogyaszt a gép AMD Au 1550 típusú, 500 megahertzes RISC processzora, pedig ez a cég szerint egy 1,2 gigahertzes Intel processzor teljesítményét nyújtja. Van benne 128 megabájt ram és 64 megabájt flasmemória, videokártyája pedig 1600x1200 képponton jelenít meg 16 millió színt. A JackPC Microsoft Windows 2003, 2000, NT4 és Citrix környezetben használható, van benne Internet Explorer és még ötven más program futtatható rajta.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.