Auguszta
5 °C
22 °C

Szimulált terrortámadások

2002.02.01. 14:55
Az amerikai hadsereg újabban szuperszámítógépet is bevet a terroristák ellen. A központi műszaki alakulaton keresztül még december folyamán egy SGI Origin-3800 került a Missouri államban működő kutató- és fejlesztőközpontba.
A Major Shared Resource Center alá tartozó Engineer Research and Development Center (ERDC) új SGI szuperszámítógépe 512 darab MIPS-R12000 processzorral, 512 gigabájt memóriával és 4 terabájtnyi háttértárolóval rendelkezik. Feladatai közé tartozik, hogy valósághűen szimuláljon terrortámadásokat, például a tavaly szeptember 11-én a Pentagonba csapódott repülőgép pusztítását.

A számítógép névleges teljesítményét 410 GigaFlops-ban (410x109 lebegőpontos művelet másodpercenként) adják meg. Így a szimulációba a legkisebb törmelék, például minden egyes szerteszét repülő üvegcserép is bevonható.

A számítógép az SGI IRIX operációs rendszerét futtatja. A kutatók azt remélik, a szimulációk révén szerzett ismeretekkel biztonságosabbá. és bombákkal szemben ellenállóbbá tehetik az épületeket.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!