Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Élő képek az osztrák dugókról

2002.11.08. 08:20
Az autósok elindulás előtt élő internetes közvetítésben tekinthetik meg valamennyi osztrák autópályán a forgalom alakulását, különös tekintettel az építés alatt álló útszakaszokra.
Az osztrák autópályákat és gyorsforgalmi utakat kezelő ASFINAG AG a Siemens osztrák leányvállalatával közösen elindította a "Schlau gegen Stau" (okosan a dugó ellen) akciót.

Ennek keretében a kimondottan ebből a célból telepített webkamerákon keresztül az autósok élő internetes közvetítésben tekinthetik meg valamennyi osztrák autópályán a forgalom alakulását, különös tekintettel az építés alatt álló útszakaszokra.

Bármikor jöhetnek új kamerák

"A élénk forgalom kezelése a hi-tech infrastruktúrán alapuló intelligens megoldásokon múlik" - idézte a pte hírügynökség Brigitte Ederert, a Siemens Österreich igazgatósági tagját.

Az A2-es autópálya szerda delután 3-kor, bécsi irányban
A videojelek továbbítása SDH (Synchronous Digital Hierarchy) infrastruktúrán keresztül történik, amely nagysebességű adattovábbítást tesz lehetővé. Az építkezéseken elhelyezett kamerák IP csatolón keresztül kapcsolódnak a Siemens Mulitplexer átviteli eszközhöz.

Ennek segítségével az összefogott jeleket optikai hálón keresztül továbbítják a központi szerverhez, majd pedig az ASFINAG weboldalára. A Siemens szerint bármikor lehetséges újabb kamerákat telepíteni, hiszen a 620 MB sávszélességű SDH hálózat még a későbbi informatikai rendszerek kiépítésére is alkalmas.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.