Miklós
-7 °C
2 °C

Házkutatás az Intel japán irodáiban

2004.04.08. 12:26
Az Intel csütörtökön bejelentette, hogy japán irodáiban házkutatást tartott a versenyhivatal. Az ügyhöz közeli forrás szerint a világ legnagyobb processzorgyártóját tisztességtelen üzleti magatartással gyanúsítják.
Az Intel, melynek proceszorai öt számítógép közül négyben megtalálhatók, csütörtökön bejeletette: a japán versenyhivatal házkutatást tartott a Tokióhoz közeli Cukubában lévő irodáiban, írta a News.com.

A világ legnagyobb processzorgyártója közölte: együtt fog működni a hatóságokkal.

A cég japán részlege az ügyhöz közeli forrás szerint meg akarta akadályozni a konkurens gyártókat abban, hogy a számítógépgyártóknak szállítsanak. A japán versenyhivatal képviselője megerősítette, hogy vizsgálódnak az Intel körül.

Feltettek néhány kérdést

A japán személyiszámítógép-piac a harmadik legnagyobb a világon Kína és az USA után.

Az Intel fő versenytársa az Advanced Micro Devices (AMD). Shun Yoshizawa, az AMD Japan egyik igazgatója elmondta: a versenyhivatal náluk is járt csütörtökön, de hangsúlyozta, hogy ez nem házkutatás volt, és közölte: teljesen együttműködnek a hatóságokkal.

"Megjelentek ma, feltettek néhány kérdést, és véget is ért a találkozó - mondta Yoshizawa. - A hivatal azt gyanítja, hogy az Intel megsértett egy antitröszttörvényt, ennél többet nem tudunk."

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!