Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Fellebbez az Ericsson-kém

2005.04.26. 20:28
Ártatlanságát bizonygatja és felmentését kéri a Svédországban három évre ítélt magyar férfi. A 26 éves cracker behatolt az Ericsson rendszerébe, és zsarolni próbálta a biztonságért felelős illetékeseket.
Fellebbezett a 3 évi börtönbüntetést kiszabó ítélet ellen az a 26 éves magyar férfi, aki betört a svéd Ericsson konszern rendszerébe. Sajtóhírek szerint a kémkedéssel vádolt hacker a felmentését kérte, írta a Business Week.

Mint arról lapunk korábban beszámolt, Richter Csabát a stockholmi kerületi bíróság bűnösnek találta az Ericsson számítógépes rendszerének feltörésében és titkos információk eltulajdonításában.

Fellebbezésében a magyar férfi ártatlanságát bizonygatja, és az ítélet megváltoztatását kéri, jelentette kedden a svéd TT hírügynökség. Nyomozók szerint a bűncselekményekre 2002 márciusa és júniusa között került sor Svédországban és más államok, köztük Magyarország területén.

Csak szólni akart

A magyar crackert 2004 októberében tartóztatták le. Kihallgatásain elmondta, hogy csak az Ericsson rendszerének biztonsági hiányosságaira szerette volna felhívni a figyelmet, és így bizonyítva rátermettségét munkához jutni a cégnél.

A nyomozás résztvevői elismerték, hogy Richter nem juttatta el a megszerzett információkat kívülállókhoz, az eljárás során pedig együttműködést tanúsított.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.