Ashton Kutcher vagy a CNN népszerűbb?

2009.04.16. 12:20 Módosítva: 2009.04.16. 12:24
A színész és a hírcsatorna azon versenyez, ki tud hamarabb egymillió követőt összeszedni a legnépszerűbb mikroblogoldalon. Kutcher videoüzenetben hívta ki a CNN-t, és azt ígérte, ha ő győz, becsönget Ted Turner CNN-alapító házába, és utána elszalad. Már csütörtökön vagy pénteken minden kiderülhet.

„Bámulatosnak tartom, hogy egyetlen ember képes lehet akkora online figyelemre, mint egy egész médiavállalat a Twitteren. Így arra gondoltam, ha előbb érem el az egymillió követőt, mint a CNN, akkor ding-dong ditch-elek Ted Turnernél. Amúgy nem hiszem, hogy sikerül elérnem" – mondja Kutcher a videóüzenetben, amit egy autóban forgattak és a Qik.com-on publikálták. A ding ding ditch kifejezés azt jelenti, amikor valaki bekopogtat vagy becsönget egy ismeretlen ajtaján és aztán vihogva elrohan.

Britney nem szállt be

Április 15-én, szerda délután Kutcher Twitter oldalának 896 947 követője volt. Nála csak Britney Spearsnek (905 640) és a CNN breaking news oldalának (937 787) volt több követője. A TwitterCounter és Twitterholic oldalak szerint még soha, egyetlen szájt sem talált egymillió követőre.

A CNN-nek 45 hivatalos Twitter-oldala van, amelyek összesen 1.3 millió követőt számlálnak. (Ők azok, akik rendszeresen nézik a mikroblogokat.) Kutcher kihívása viszont kizárólag a CNN Breaking news Twitter-oldalára vonatkozik, amit három éve indítottak.

Egy horvát IT-szakember adminisztrálja a verseny állását. Marin Purgar számításai szerint Kutcher csütörtök délután 4 óra előtt eléri az egymillió követőt, míg a CNN csak vasárnap egykor fogja. Purgar folyamatosan publikálja az eredményeket saját oldalán.

Kutcher, aki egyébként Demi Moore férje, az egymilliomodik követőjének egy Gutiar Hero játékot ajánlott fel és megígérte, tízezer moszkítóhálót adományoz rászorulóknak a malária április végi világnapján. Ha veszít, akkor csak ezret ad, mondta. A CNN beleegyezett a versenybe és az adományokat tekintve ugyanígy jár el.

A CNN tudósított a versenyről, és Larry King is reagált, vagyis a kampány a követőkért beindult. Larry King szerint nem érdemes Ted Turner ajtaján ding dong ditch-elni, mert ő már nem tartozik a médiavállalathoz.

A neje seggét is posztolja

Kucher egyébként legendásan nagy Twitter-fan, házasságát sem kíméli, ha a publicitásról van szó. Márciusban egy olyan képet posztolt, amin állítólag Demi Moore van hátulról fehér bugyiban, ahogy lehajol, hogy kivasalja Ashton Kutcher öltönyét. "Nézem a feleségem, hogy az öltönyöm vasalja bikiniben. Imádom Istent" - írta a színész. Fél órával később, "Psszt. A feleségemnek egy szót sem"- mondattal felrakta ezt a képet is.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM