Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Munkaidőben netezett, mégsem rúghatják ki

2006.04.26. 12:00
Nem bocsáthatja el állásából a New York-i önkormányzat azt a férfit, aki munkaidejében híreket és utazási szájtokat olvasgatott. A bíróság szerint a szörfölés olyan, mint az újságolvasás és a magáncélú telefonálás, ezért ugyanzon szabályoknak kell rá vonatkozniuk.

Az alkalmazottak internetezése ugyanolyan személyes tevékenységnek számít, mint a munkaidőben végzett újságolvasás vagy a magáncélú telefonálás, ezért a munkáltatóknak ugyanazokat az elveket kell alkalmazniuk az összes ilyen esetben, mondta ki egy New York-i munkaügyi bíróság. John Spooner bíró úgy döntött, hogy nem lehet elbocsátani állásából a városi önkormányzat egy alkalmazottját csak azért, mert munkaidőben híreket és utazási szájtokat nézegetett a neten, különösen hogy ez a tevékenység nem akadályozta a munkavégzésben.

A New York-i önkormányzat oktatásügyi osztályának egyik tisztviselőjét, Toquir Choudhrit azért akarták eltávolítani állásából, mert fittyet hányt felettesei kérésére, hogy hagyja abba a netezést munkaidő alatt. A férfi ellen, aki tizennégy éve áll a város alkalmazásában, belső nyomozás indult, amely kiderítette, hogy hírszájtokat és utazási oldalakat nézegetett munkahelyi gépén. Choudhri védője a Cnetnek azt mondta, a bíró azért ítélt védence mellett, mert a munkáltató nem tudta bebizonyítani, hogy a netezés hátráltatta a férfit munkájában, vagy hogy az a szörfölés miatt nem vette volna fel a csöngő telefont.

Pasziánsz miatt rúgták ki

"Nézzék, hajnali négykor, vagy az osztály jellege miatt egyes városi hivatalokban létezik holtidő - mondta a férfit védő szakszervezeti ügyvéd, Martin Druyan a Cnetnek. "Nem propagáljuk a lógást. A közügyet szolgálni kell. De ha nincs munka, az nem az ő hibája." Az ítélet, amely a kirúgást egy a férfi aktájába kerülő megrovásra változtatta, hatással lehet egy korábbi ügyre is: februárban Michael Bloomberg, New York polgármestere azért bocsátott el egy önkormányzati alkalmazottat, mert meglátta a képernyőjén a Solitaire-t, mindenki kedvenc pasziánszát.

Itthon egy hasonló esetben a bíróság az 1992-es Munka Törvénykönyve alapján döntene, amely szerint "a munkavállaló köteles az előírt helyen és időben, munkára képes (megfelelő egészségi, szellemi és fizikai) állapotban megjelenni és a munkaidejét munkában tölteni, illetőleg ez alatt munkavégzés céljából a munkáltató rendelkezésére állni." Arról, hogy a rendelkezésre állási időt mivel töltheti az alkalmazott, nem rendelkezik a törvény, de a munkáltatónak joga van ellenőrizni az ilyen tevékenységet is.

Lenkovics Barnabás, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa egy 2001-es állásfoglalásában azt írta: "Amennyiben a munkavállaló az internet használatát csak a munka végzése céljából engedélyezi, lehetősége van ennek ellenőrzésére. Ezt azonban csak akkor teheti meg, ha a dolgozók figyelmét előzetesen felhívta az internet használatának korlátozására, és az utólagos ellenőrzés lehetőségére."

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!