Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Filmletöltés a Tescótól

2005.05.08. 10:35
Filmeket is le lehet majd tölteni a Tesco honlapjáról - tervezi a brit kiskereskedelmi lánc. Az új szolgáltatás a legális zeneletöltéshez hasonlóan fog majd működni.
A Tesco kiskereskedelmi lánc azt tervezi, hogy honlapjáról filmeket lehet majd letölteni, ugyanúgy, ahogy zenét lehetett eddig letölteni - adta hírül a BBC Online. Még nem tudni, mikortól indul be az újszolgáltatás, mert a brit kiskereskedelmi lánc szerint a rendelkezésre álló szélessáv még nem elegendő arra, hogy probléma nélkül, gyorsan lehessen filmeket letölteni.

Többet, gyorsabban

Nagy-Britanniában a Tesco a legális zeneletöltések piacának tíz százalékát tartja kézben. Piaci részesedését a filmletöltéseknél is biztosítani szeretné. A cég szóvivője szerint már amikor beléptek a letöltési piacra, azzal a tervvel tették, hogy folyamatosan szélesítik a választékot. A videójátékok és a filmek pedig mindig is a terveik között szerepeltek.

A Tesco az online dvd-kölcsönzést is folytatja. A vállalatnál több mint egy éve, tavaly március óta lehet dvd-t kölcsönözni. A szolgáltatásnak azóta harmincezer ügyfele van.

A brit cég azután jelentette be, hogy online is letölthetővé tesz filmeket, miután a Sony bejelentette, hogy ötszáz filmet tesz elérhetővé, ezzel is küzdve az illegális fájlmegosztások ellen.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!