Mátyás
7 °C
10 °C

A Firefox megszorongatja az Explorert?

2004.11.23. 13:31
Az internetes forgalmat figyelő OneStat.com azt állítja, hogy a Mozilla Foundation által kiadott Firefox komolyan megszorongathatja a böngészők piacán uralkodó Internet Explorert.
Az amsterdami OneStat.com legfrissebb jelentése szerint már "csak" az internetezők 88,9 százaléka használ Internet Explorert. A csalódott felhasználók jelentős része valószínűleg Firefoxra váltott, hiszen a nyílt forráskódú böngésző felhasználói tábora pontosan öt százalékponttal nőtt, így már 7,4 százalékos a részesedése.

A száz országban több mint kétmillió internetező böngészési szokásait figyelő OneStat.com egyik alapítója, Niels Brinkman azt nyilatkozta a Cnetnek, hogy nagyon jól megfigyelhető, amint az emberek Internet Explorerről Firefoxra váltanak.

Másképp számolnak

A Microsoft megkérdőjelezi a OneStat.com adatainak hitelességét, mert szerintük a felmérés nem veszi számításba a céges hálózatokat, ahol az Internet Explorer igen elterjedt. A számok ráadásul nem egyeznek meg a WebSideStory korábbi felmérésében közöltekkel, és az sem veszi számításba a vállalati intraneteket, amelyek felhasználói nem láthatóak az internetről, mondta el a Cnetnek Gary Schare, a Microsoft termékmenedzsere.

Schare szerint a Mozilla mostani népszerűsége elsősorban azoknak a felhasználóknak köszönhető, akik minden újdonságra azonnal rávetik magukat, és azt jósolta, hogy az Explorer megtartja vezető szerepét.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Franciaország

Élménytúra Korzikán.