Emőke
8 °C
19 °C

Windows fut a mobilokon is

2003.06.23. 12:13
A Microsoft hétfőn dobta piacra a hordozható kézi készülékekbe szánt szoftverek legújabb verzióját, s ezt az alkalmat használta fel arra is, hogy a mobil eszközökre gyártott termékeit egységes márkanév alá terelje.
A redmondi szoftveróriás nem túl meglepő módon a Windows márka kiterjesztésével egységesíti termékeinek névpalettáját, a mobil eszközök piacán ezentúl a Windows Mobile brand lesz a hívó szó - jelentette a Reuters. Korábban több név alatt - például Pocket PC, illetve Windows CE - futottak a Microsoft mobilszoftverei.

Piacvezető a Palm

Megfigyelők szerint az egységesítés újabb lépés abban a küzdelemben, amit a Microsoft vív a Palmmal mobil eszközökön futtatható szoftverek piacán az iparági standarddé válásért. Az IDC tanulmánya szerint 2002 második felében az Egyesült Államok kéziszámítógép-piacának 71 százalékát a Palm-szoftverek uralták.

Az új Microsoft névsor nem jelent rövidebb elnevezéseket, hiszen a kéziszámítógépen futtatható szoftver dobozán a "Windows Mobile 2003 for Pocket PCs" felirat lesz látható, míg a mobiltelefonok esetében a "Windows Mobile for Smartphones" lesz a hivatalos név. Ez utóbbi termék még az idén piacra kerül.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.