A Yahoo! találataiban is megjelennek a twitteres bejegyzések

2010.02.24. 13:46
A Yahoo! keresési eredményei között is megjelennek ezentúl a twitteres bejegyzések, év végéig pedig a mikroblog-szolgáltatásra küldött üzenetek a hírportál más szolgáltatásaiba is beépülnek.

„A Twitterre küldött üzenetek nagyságrendekkel nagyobb felhasználói réteghez juthatnak el a Yahoo-val való együttműködéssel” – kommentálta az együttműködést Biz Stone, a Twitter társalapítója. A 600 millió felhasználóval rendelkező Yahoo és a napi 50 millió üzenetet továbbító Twitter az együttműködéstől szolgáltatásainak népszerűbbé válását és piaci szerepének megerősítését várja.

A megállapodás üzleti háttereit a Yahoo nem hozta nyilvánosságra. Sajtóértesülések szerint azonban a Microsoft és a Google januárban összesen 25 millió dollárt fizetett azért, hogy a twitteres bejegyzések a keresési eredmények között is megjelenhessenek. A Facebook közösségi portál sikeréből kiindulva szinte minden nagyobb hírportál és netes levelező rendszert üzemeltető vállalkozás a közösségi funkciók felé kíván bővíteni.

A felhasználók számának növeléséért folytatott elszánt küzdelemben viszont előfordul, hogy pont a felhasználók érdekei kerülnek háttérbe. A Gmail Buzz (magyar verzióban Zümm) névre keresztelt új szolgáltatását személyiségi jogi aggodalmak miatt már a jogvédő szervezetek is vizsgálják.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM