Elnöki M&M’s-t osztogatnak az amerikai elnökök

2017.02.19. 08:37

Az elnöki különgépen mindig van néhány csomag M&M’s. Nem is akármilyenek, az egyedi dobozba csak piros, kék és fehér színű cukorkákat tesznek. Ezeket a dobozokat az elnök vendégeinek osztogatják.

Nem olyan régi szokás ez, 1988-ban ajándékoztak először ilyen elnöki M&M’s-t, azelőtt főleg cigarettát adtak a vendégeknek. Az M&M’s dobozok is kicsik, nagyjából akkorák, mint egy cigisdoboz,  az épp hivatalban lévő elnök aláírása, az elnöki pecsét és egy amerikai zászlót tartó M&M’s figura van rajta.

Presidential M&Ms (the parting gift from a West Wing tour) (6976

John F. Kennedy elnösége alatt hihetetlen mennyiségű cigarettát tartottak az elnöki különgépen, az Air Force One-on. Nem feltétlenül saját használatra, akkoriban még cigarettát osztogattak egymásnak a találkozókon. Természetesen nem akármilyen cigarettát, a dobozon az elnöki pecsét volt.

Ronald Reagan azonban drogellenes kampánya részeként megszakította ezt a szokást és először a cigarettát Jelly Beans cukorkákkal helyettesítette. 1988-ban Reagan felvette a kapcsolatot a Mars édességgyártóval és rendelt néhány egyedi doboz M&M’s cukorkát a moszkvai csúcstalálkozó előtt, ahol Mihail Gorbacsovval, az akkori szovjet főtitkárral találkozott.

A cukorkákat Reagan felesége, Nancy osztogatta szét orosz gyerekek között. Az M&M’s ezek után lett a Fehér Ház hivatalos édessége. George H. W. Bush megtartotta Reagan szokását és ő is ezt osztogatta vendégeinek.

A doboz dizájnját Bill Clinton változtatta meg, ő tette rá az elnöki pecsétet és az aláírást. Barack Obamának voltak fenntartásai a szokással, de végül ő is megmaradt mellette. Még Halloween alkalmával is ilyen dobozokat osztogatott a jelmezbe öltözött gyerekeknek.

Az elnöki M&M’s az aukciós oldalakon is nagy karriert fut, korábbi elnökök által aláírt dobozokat több száz dollárért viszik el a gyűjtők. Akkor is, ha üresek.

Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM