Gyönyörű térkép, amin Hollandia összes háza rajta van. Igen, közel 10 millió épület!

2013.10.08. 20:18

Forrás: dev.citysdk.waag.org/

Először is elképesztően szép ez a kép. Olyan mintha egy szövetmetszet lenne mikroszkóp alatt. Vagy mintha egy csip volna. Esetleg egy metszet egy robot szövetéből. Pedig valójában Amszterdam egy részlete látható a képen, a színek pedig a korukat jelzik. A térképen egy kattintással információkat kapunk minden épületről és a településről. Merthogy nem csak főváros, de az egész ország fel van dolgozva ugyanilyen gyönyörűen. Összesen 9.866.539 ház!

Magyarországról sajnos egyelőre nincs ilyen klassz adatbázis. Sőt Budapestről se. Kerületi szinten viszont akadnak hasonlók. Belváros-Lipótváros remek interaktív térképéért már többször lelkendeztem, de Terézvárosé is sok hasznos információt tartalmaz. Érdekes módon ezeken kívül a fővárosban egy párt, az MSZP tett közzé interaktív térképet a házak történetéről 7. és a 8. kerületi honlapján.

Mint Airdace, a Városi Metamorfózisok hozzáfűzte a fenti térképhez:

"Ha nem is az egész országot, de az 5kert és a 8kert öt éve kiszíneztem ilyen módon unalmas óráimban (szabályozási terveket használva alaptérképként), csak valahol elkeveredtek a fileok.. Egy részlet van meg, de valahol lehet, hogy lapul egy backup cd-n a cucc."

(tipp: PG, Fővárosi, kösz!)