195 millió dollárért árulják Amerika második legdrágább otthonát

2016.02.04. 08:02

Persze ne egy csupán akármekkora, bazi nagy házat képzeljünk el, hanem egy részben magántulajdonban álló szigetet. Birtokkal, golfpályával, meg ami még kellhet, például medencével, tenisz- és streetballpályával stb.

Floridában, Palm Beach közelébe költözhet az új tulaj. A főépület közel hatezer négyzetméteres, ám nem kelt túlméretezett, bumfordi benyomást.

Olyan extrával is felszerelt, mint „múzeumminőségű” légkondicionáló rendszer – jelentsen az bármit.

Sőt nem is egy, hanem két lifttel is felszerelt, ha valaki netán felszisszenne az átszámítva ötvenöt milliárd forintos ár hallatán.

Viszont különleges árukapcsolásról itt nem esik szó, mint több más amerikai luxusingatlannál.

the-main-house-is-the-centerpiece-of-the-compound-encompassing-6
Fotó: Premier Estate Properties

A „floridai trópusi” stílusban felépített birtokon a sötét fabetétek, márvány és természetes korallból készített burkolat dominál, a Business Insider beszámolója szerint.

Az épület még a múlt század negyvenes éveiben épült, és olyan hírességek is birtokolták, mint a korabeli divatikon, Gloria Guiness, született Rubio Alatore, aki

a férjhez menés tudományát fejlesztette a csillagos égig érő magasságba.

A mexikói születésű szépség négyszer ment férjhez: holland cukormágnás, egyiptomi herceg és végül a Guinness-sörbirodalom sarja is a trófeái közé tartozott. Hat pompás ingatlant is begyűjtött, és nem csak az USA-ban, hanem Svájcban és Franciaországban is.

A Gemini-nevű birtok maga mintegy hat és fél hektáron fekszik és a 2006-ban elhunyt, ifjabbik William Ziff, milliárdos lapkiadó tulajdonát képezte. A nyolcvanas években modernizálták a birtokot. Az örökösök pedig most határoztak az eladás mellett.

the-ziff-family-has-owned-the-compound-since-1985-according-to-p
Fotó: Premier Estate Properties

A birtokot magánstrandok övezik, és ami talán meglepő: szerintem egyáltalán nem hivalkodó, mi több, valószínűleg azok is ízlésesnek találják, akik inkább a kortárs-, és azok is, akik a konzervatívabb építészet hívei.

A legdrágább, jelenleg is kínált, olyan lakáscélú ingatlan, amit nemes egyszerűséggel nevezzünk otthonnak – szóval amit másképp nem nagyon lehet hasznosítani, mint hogy egy ultragazdag ember megveszi magánhasználatra – , a Playboy-alapító, 89 éves Hugh Hefner dobta piacra 200 millió dolláros áron. Egy kaliforniai lakról van szó, akár arra is még le lehet csapni.

Még több kép az hirdetésben.

Baromi drága és mégsem izléstelen

Közzétette: Urbanista – 2016. február 4.