Üzengetésekbe' Brüsszellel

uzenjunk brusszelnek korhaz
2016.05.17. 07:35
Elindult a kormány újabb propagandakampánya, amivel a kvótanépszavazást népszerűsítik, a már ismert szólamokkal. „Üzenjünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék!” – áll a plakátokon. Ez a kocsmai szinten megfogalmazott üzenet gyakorlatilag bármilyen környezetben, ahová eddig kitették, zseniálisan hatott. A lepattant, füstölő hármas metróból kinézve is büszkén veri össze az ember a sarkait és pattan fel ökölbe szorított kézzel, de akármilyen szakadt külvárosi romhalmaz közepén látja az ember, nem tudja nem érezni, mennyire kínos és szürreális is ez valójában. De a kormány nemcsak most, hanem évek óta folyamatosan üzen Brüsszelnek. Összeszedtünk hat fontosabb üzenetet Brüsszelnek, hogy ŐK IS MEGÉRTSÉK!

Üzenjünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék,

Magyarország egy olyan ország, ahol minden következmény nélkül előfordulhat, hogy egy csapat szervezett, kopasz biztonsági ember a fizikai erejével akadályozza meg, hogy egy ellenzéki politikus éljen demokratikus jogával, és beadjon egy népszavazási kezdeményezést egy mindenkit érintő témában. Hogy a választási bizottság a nyilvánvaló tények, az érvényben lévő, rájuk is vonatkozó törvények ellenében szavaz, és fogad be egy másik népszavazási kezdeményezést. Hogy a választás tisztaságát biztosítani hivatott bizottság perdöntő kamerafelvételeket nem néz meg, mert ahhoz nekik nincs kedvük. Üzenjük Brüsszelnek, hogy a kormánypártnál lassan egyébként is hagyománya van a verőemberezésnek: egy kerületi rendezvényen is simán végignézte szó nélkül a rendőrség azt a jogtiprást, hogy a polgármester embere által odarendelt nagydarab verőemberek erőszakkal tartották távol egy nyilvános rendezvénytől a nekik nem tetsző embereket. 

Üzenjünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék,

Magyarországon a miniszterelnök egy olyan többszörösen elítélt, évtizedekre titkosított módon elnöki kegyelemben részesített politikusra bízza a romák felzárkózását és integrációját, akinek vezetése alatt a roma önkormányzatban milliárdok tűntek el, az általa vezetett, uniós milliárdokból létrehozott szövetkezetnél nem tudunk hátrányos helyzetű romákról akiket munkához juttatott volna, miközben egy szűk kör milliókat tett zsebre. Ellopva ezzel a romák kitörésének lehetőségét, sárba tiporva ezzel a romák jogait. Üzenjük, hogy a miniszterelnök hangosan, személyesen védi be ezt az embert, és teszi egyértelművé, hogy minden csak politikai támadás, még akkor is, mikor az egyik minisztérium nyilvánosan követeli vissza a milliárdokat a roma önkormányzattól. Üzenjük, hogy a kormány hivatalos kommunikációja azt sugallja, hogy az eltűnt milliók, a cserbenhagyott rászoruló romák kérdését feszegető újságírók rasszisták, és azt állítja, csak cigánysága miatt támadják a miniszterelnöki biztost. Üzenjük, hogy ők is megértsék, olyan mélységben van a kormány kommunikációja, mint egy klasszikus rasszista vicc. 

Üzenjünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék,

Magyarországon minden következmény nélkül megtörténhet, hogy a nemzeti bank alapítványokat hoz létre, amiken keresztül több tízmilliárdnyi közpénzt költhet el a nyilvánosság teljes kizárásával, közvetlen közeli rokoni, ismerősi körök üzleteire, illetve hogy a Fidesz győzelmét segítsék 2018-ban. Üzenjük, hogy megértsék, a kormány mindent megtett, hogy ne kelljen elmondaniuk, hogy mire költötték a pénzt, üzenjük, sőt, személyesen a kormányszóvivő üzeni: nem sikerült. Üzenjük, hogy a nyilvánvaló tények ellenére még mindig kitart a kormány amellett, hogy teljesen függetlenül működött az a közpénzköltő kuratórium, aminek az elnöke Matolcsy György, attól a nemzeti banktól, amelynek elnöke Matolcsy György, és nem baj, hogy az alapítvány, ahol Matolcsy György volt a kuratórium elnöke, a piacinál kedvezőbb kamattal tett közpénzt a Matolcsy unokatestvérének bankjába, hogy az unokatestvér meg a saját cégeit hitelezhesse a bankból.

Üzenjünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék,

a magyar miniszterelnök szülőfalujában több mint tízmilliárdból épült futballstadion egy immáron másodosztályú csapatnak, hogy a miniszterelnök körei és a falu gázszerelő polgármestere több száz hektáronként vásárolja fel a megye földjeit, a „nyilvános”, kabarészintű árveréseken, hogy szinte hetente kerül elő egy újabb, a miniszterelnök családjához köthető majorság. Hogy a miniszterelnök kis falujában csak a nonszensz stadionkomplexumának a kazánháza több mint 3 milliárd forintba került. Üzenjük, hogy a miniszterelnök kis falucskája kisvasutat kapott, aminek tervezésekor és az építéshez használt uniós pénzek lehívásakor napi többezres utazóközönséggel számoltak, miközben a valóságban a megnyitása óta alig pár százan váltottak jegyet rá.

Üzenjünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék,

Magyarországon simán szétverheti egy kormánypárti polgármester a felesége fejét a kerítésen, és bántalmazhatja rendszeresen, mert egyrészt a közvélemény sem fogja túlságosan elítélni, de a bíróság meg egyenesen megsimogatja a fejét és azt mondja: menjél csak vissza polgármesterkedni nyugodtan, csak fizess be egy kicsike kis pénzt. Üzenjük, hogy a bíróság Magyarországon azt üzeni: ha feleségverő vagy, nyugodj meg, nem veszítesz semmit, ha folyamatosan bántalmazott feleség vagy, akkor pedig felejtsd el, hogy a nyilvánossághoz vagy a bírósághoz fordulsz, mert úgysem lesz semmilyen következménye.

Üzenjünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék,

a hatalmas keleti nyitásunk lendületében az oroszokkal újíttatjuk fel a hetente felgyulladó metrószerelvényeinket, gyakorlatilag ugyanannyiért, mintha újakat vennénk, válogatva több metrógyártó cég ajánlata közül. Innen, ezekből a lepattant, szakadt, füstölgő, életveszélyes szerelvényekből üzenjünk, hogy Brüsszelben is megértsék, amit mi már itt mindannyian régóta értünk.

Ha találkozott az új propagandaplakátokkal bármilyen beszédes környezetben, ha eszébe jutott, mit is üzenünk ott valójában Brüsszelnek, fotózza le és írja meg nekünk a tema@mail.index.hu címre!

(Illusztrációk: szarvas / Index)

(Borítókép: Illusztráció! Ágyak és éjjeliszekrény a kényszergyógykezelt betegek kórtermében Budapesten, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) Fotó: Marjai János / MTI // szarvas / Index)