Mikor lett a Bayern München megyekettes?

2017.09.30. 09:27

A PSG-től szenvedett 3-0-ás vereség után a Bayern München kirúgta Carlo Ancelottit. Nem jöttek az eredmények, mondta az egyik klubvezető, tény, a BL-ben a 0-3 nem szép, a bajnokságban kikapni 2-0-ra a Hoffenheimtől szintén nem az, és a múlt pénteki, Wolfsburg elleni hazai 2-2 sem erősített az olasz edzőn.

A szezonból viszont csak egy hónap telt el, a Bundesligában mindkét eredmény javítható - 3 pontra vannak az elsőtől -, a BL-ben is még csak két meccs ment le - az elsőt megnyerték -, simán továbbmehetnek a csoportból, és a párizsi kisiklásra nem is emlékszik már senki.

Épp ezért volt váratlan, hogy azonnal kitették a háromszoros BL-győztes, olasz-, angol-, francia-, német bajnok trénert az ötszörös BL-győztes, 27-szeres német bajnok klubtól.

Pénteken Uli Hoeness elnök elárulta, Ancelottinak mennie kellett, mert nem jött ki a keret öt kulcsjátékosával. Magyarul: megpuccsolták a játékosai, szóltak a nagyfőnöknek, az meg intett is.

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti

Hoeness nem nevesítette, ki az az öt - háromban biztosak lehetünk, Robben, Ribery, Müller, kettőt sejthetünk, Hummels és Boateng. Közülük csak Müller kezdett Párizsban, de ez mindegy is, sőt a nevek sem számítanak, lényeg a módszer:

Ulikám, hát nehogy már nekünk ez az Ancselotti dirigáljon, hát csinálj már valamit!

Mint a megyekettőben.