Dömötör
-1 °C
14 °C

A Reszkessetek, betörők! helyett nézzen inkább meccseket karácsonykor

2016.12.22. 08:18
6 hozzászólás

Az idei sem az a karácsony lesz, amit meg lehet úszni sportközvetítések nélkül, sőt. Most még egy fokkal erősebb és sűrűbb is lesz a program, mint tavaly ilyenkor, szóval aki karácsonykor tévézne, de azért nem a Reszkessetek, betörők!-kel vagy Bud Spencerrel akarja zsibbasztani magát, annak összeállítottunk egy programot. 

Már december 23-án kora este lehet hangolni, mert 17.30-tól az Olasz Szuperkupában a Juventus a Milannal játszik majd, de ne várjuk túl nagy hangulatot, mivel az olasz szuperkupás tradíciókat folytatva ezt is külföldre viszik. Most Doha lesz a helyszín, és a világnak azon a részén gyűlölnek szurkolni. 

Az egyetemi amerikaifutballban folytatódik a bowlszezon, a pénteki meccsekkel egészen a hajnali órákig ki lehet majd húzni. Ezek azok a szezont záró találkozók, ahová a csapatok már lelazulva érkeznek, és az őrült befejezésekre vagy trükkös játékokra is számítani lehet. Este héttől a Bahamákról jelentkezik az Old Dominion–Eastern Michigan, aztán este fél tizenegytől a haditengerészet akadémiája, a Navy játszik a Louisiana Techhel, itt bőven lesznek pontok. Éjjel kettőtől levezetésnek a Troy-Ohio játszhat egy szoros meccset.

Lesz NHL is a hajnali órákban: egytől a Washington Capitols meccsel a Tampa Bay Lightning ellen, ami már csak azért is lesz jó, mert rájátszásért mennek a csapatok, és amúgy is aprítani szokták egymást ők ketten.  Aki pedig mindenképp kialvatlanul akar nekimenni a karácsonyfa-díszítős, állványba fafaragós napnak, az még hajnal fél öttől nézze meg a San José Sharks-Edmonton Oilers, ez meg két topcsapat összecsapása. 

Másnap, december 24-én amerikaifutball lesz a menün, ugyanis meccsdömpinget rendeznek az NFL-ben, mivel Amerikában inkább a december 25-én megy a nagy karácsonyozás. Ráadásul közeleg a rájátszás, szóval tét is lesz. Este héttől a New England Patriots a New York Jetset csinálja majd ki, ennél egy fokkal érdekesebb lesz ahogy a feltámadóban lévő Green Bay Packers meccsel majd a Minnesota Vikingsszal.

Este fél tíztől eszükbe ne jusson a San Francisco 49ers-Los Angeles Ramset választani, mert kiég a szemük, inkább nézzenek bele a Seattle Seahawks–Arizona Cardinalsba. Éjjel kettőtől az irányítóváltáson átesett Houston Texans a Cincinnati Bengals ellen vezet le.

December 25-én jön a szokásos kosárlabda-maraton az NBA-ben, erre a napra mindig ütősebb meccseket szerveznek össze. Nem is az este hattól kezdődő Boston Celtics-New York Knicksra gondolunk, hanem a fél kilences Golden State Warriors–Cleveland Warriorsra, ami a tavalyi döntő visszavágója lesz. Vagyis Stephen Curry vs. LeBron James, egyszerre lehet megnézni az NBA két legnagyobb sztárját. A Warriors 3-1-es vezetésről bukta el a döntőt mára szállóige lett, azóta érkezett hozzájuk Kevin Durant, és nagyon megy nekik, bár a hosszú veretlenségi szériájukat pont a napokban bukták a Lakers ellen. Na nem mintha LeBronéknak rosszul menne idén. Este tizenegytől egy másik sztárcsapatot, a San Antonio Spurs is pályára lép, ők a gyengécske Chicago Bullsszal meccselnek. 

De lesz ezen az estén is NFL, nem is akármilyen meccs. Két óriási rivális, a Pittsburgh Steelers és a Baltimore Ravens találkozik, és mindkét csapatnak a rájátszásba jutás a tét. Ami várható: feszültség, keménykedés és dráma, mindez este fél tizenegytől. Ráadásnak hajnali fél háromtól Denver Broncos-Kansas City Chiefs. 

December 26-án jön a boxing day, vagyis egy rakás futballmérkőzés az angoloknál. Már egykor belekezdenek, bár a Watford–Crystal Palace nem az a párosítás, amitől az ember felugrana a másnapos rántott hal mellől, hogy bekapcsolja a tévét. Négytől meg lehet nézni, hogy a Manchester United és Zlatan Ibrahimovic mire megy a Sunderlanddel, aztán negyed hattól Pep Guardiola Manchester Cityje az utolsó Hull Cityhez megy.

Alternatívaként jön az éves Spengler hokikupa Svájcból, amit hagyományosan az évnek ebben az időszakában rendeznek. Délután háromtól Lugano–Jekatyerinburg, este negyed kilenctől Kanada csapata  a Dinamo Minszkkel játszik. 

Ha mindez még nem lett volna elég, akkor 26-án is be lehet nevezni néhány bowlmeccsre az egyetemi amerikaifutball-bajnokságból: hattól a Mississippi State a mobilis irányítója miatt lehet izgalmas a Miami Ohio ellen, a fél kilences Boston College-Marylandet jó szívvel nem ajánljuk, akkor már inkább a tizenegyes Vanderbilt-North Caroline State. 

A legtöbb felsorolt mérkőzést nyomon lehet majd követni a magyarországi sportcsatornákon, de az NFL, az NBA és az NHL, valamint az ESPN is kínál streamelős előfizetési lehetőségeket.