24 találat az Indexről, és a környékéről.
2023. december 13., 05:49
Kulcsfontosságúak az emlékeink és érzelmeink formálásában.
A kutatók legutóbbi vizsgálata alapján egy olyan összetett betegség is jelezheti a spektrumzavar jelenlétét, mely főként az ízlelésre hat.
Van néhány íz, melyekért egyesek odavannak, míg másokban kifejezetten kellemetlen érzést keltenek. De hogyan lehet ennyire eltérő az ízérzékelésünk?
Veled is előfordult már, hogy úgy érezted, másnapra „összeért” egy étel íze? Ez lehetett az oka.
Ha ittál már tejet a csokis kekszhez, vagy bele is mártogattad, akkor tudnod kell, hogy mennyivel finomabb így. De az megvan, hogy miért?
A felmérésből az is kiderült, hogy pontosan mit is eszünk.
Annak idején a kisebb kínálatból is mindenki megtalálta a maga kedvenceit. Neked mi jött be? Tedd próbára emlékeidet!
Első ránézésre ez egy büfének tűnik itt a Bocuse d'Or versenyen, de...
Az egy dolog, hogy nem érzel ízeket, a másik viszont az, hogy a gyógyuláshoz szükséged van bizonyos vitaminokra.
A tudomány újabb kínzó kérdésre adta meg a választ.
Mennyire számít a pörkölési mód? És az, hogy mennyire van finomra őrölve a kávé?
Nem csak az öröklött tulajdonságok határozzák meg az ízlésünket.
Ezért érzik kevésbé az ízeket az idősebbek.
A szénhidrátnak is van íze, és aki érzi, az többet is eszik belőle. A zsírnál épp fordítva van.
Egy hetvenéves fordítási hiba miatt terjedt el a hiedelem.
Balatoni kistermelők ételeit, italait kóstoltuk, el nem ájultunk, de a tökmagkrém miatt bőven megérte az egész.
Végre nem kell egyenként levadászni a termelői finomságokat.
Az év egyik legmenőbb reklámfogásából kiderül. Hallgasson fűszer-szimfóniát plakátról, okostelefonnal!
A savanyút jobban érezzük melegben, az édes ízeknél viszont teljesen mindegy a hőmérséklet.
Amerikai kutatók először igazolták a zsírérzékelő receptorok létezését.
2011. november 29., 21:33
Citromfagyi, almalé, húsvéti alma - a Velvet által megkérdezett férfiak szerint ilyesmi a punci íze.
Jó forralt bort fehér cukorral ízesíteni rossz ötlet, a mézet és a csillagánizst viszont szereti. Megannyi borzalmas lötty után borszakértőnk megtanított minket forralt bort főzni.
2010. december 19., 09:27
A romkocsmákban a forralt bor státuszra nem alkalmas italokkal akarják kényeztetni a fizető vendégeket, a Westend terasza szót se érdemel, a Jókai téren viszont jó meglepetés érheti a bátrakat.