6 találat az Indexről, és a környékéről.
Manapság már szinte mindenki hallott az umamiról. De az nem biztos, hogy tudjuk, milyen is ez az íz, és miért jó, ha az ételeinkbe kerül.
Hihetünk a szóbeszédnek, miszerint ártalmas az egészségünkre az egyik legnépszerűbb ízfokozó adalékanyag?
2017.10.12. 15:43 Módosítva: 2018-07-15 14:04:31
Emberkísérlet: a sót a híres-hírhedt, sokak által halálos idegméregként rettegett ízfokozóra, a nátrium-glutamátra cseréltem. Azóta másképp nézek a kajákra.
2017. szeptember 7., 11:40
Mondjuk a Nébih pont tízfajta csipszet vizsgált.
Mi a fene az az ízfokozó, hogyan fokozza az ízeket, és ha az élelmiszeripar tényleg MSG-vel mérgezi a világot, akkor miért nem fáj a feje mindenkinek Ázsiában, ahol ezer éve ezzel főznek? Amit tudni akart a rettegett nátrium-glutamátról, de sosem merte megkérdezni.
Bár nem bizonyították még egyértelműen az elnevezés teljes hitelességét, a betegség mégis ezt a nevet kapta. A nátrium-glutamát egy olyan mesterséges ízfokozó, amely képes az ételek aromáját gazdagabbá tenni.