171 találat az Indexről, és a környékéről.
Az orchidea kényes növény, viszont gyönyörű virágokkal hálálja meg a megfelelő gondozást.
Csökkent a termelés, az export, és az ára is magasabb lett.
Akár 45 perc alatt is süthetsz zsemlét! Mutatjuk a tökéletes receptet.
A sertéstarja egészben sütve is fejedelmi ebéd: a titka a fűszeres pácban van.
Tedd el a fokhagymát olívaolajban és ecetben! A különleges finomság sokféle hús mellé passzol.
Az ízletes, fokhagymás bruschetta remek előétel, de nyáron egy könnyű ebéd vagy vacsora is lehet.
Ha így készíted a fokhagymás sült oldalast, mindenki meg fogja nyalni mind a tíz ujját utána.
Nagyon jól megy a sertéskarajhoz a mézes-fokhagymás ízesítés: mutatjuk az egyik legfinomabb receptet.
Gyakran használjuk a magyar konyhában, egy részét azonban mindig kidobjuk, pedig nagyon hasznos lehet, hiszen segít szervezetünk gyógyításában is.
Bár a TikTokon egyre többen esznek nyers fokhagymát a pattanások ellen, a szakértők szerint nincs tudományos bizonyíték arra, hogy ez valóban hatékony is lenne.
Te is próbálkozhatsz az az itthon még nem túl elterejedt hagymaféle vetésével – rengeteg pozitív hatása van.
A fokhagymás sertéskaraj is lehet kalóriaszegény: serpenyőben sütve te is imádni fogod.
A ropogós tócsni minden szaftos ételt feldob, de akár önmagában is nagyszerű fogás.
A spagettire ezúttal friss, vitaminban gazdag zöldségek kerülnek. Ez a fogás hidegen-melegen egyformán finom.
A fokhagymás sertéstarja szaftjába egy meglepő hozzávaló is kerül: ez adja meg az igazi karakterét.
A fokhagymás olajban pácolt gombát kínálhatod előételként, köretként, vagy kenheted pirítós tetejére.
A serpenyőben sült fokhagymás rostélyos mennyei fogás, és viszonylag hamar el is készül.
Ne mindig fűszerként használd a fokhagymát: ha szereted, léptesd elő az ételek főszereplőjének!
Adj új értelmet a sült csirkecombnak: tálald fokhagymaszósszal!
Ez a különleges, fokhagymával és sajttal töltött kenyér nemcsak a látványával varázsol el, hanem az ízeivel is lenyűgöz.
A mézes-fokhagymás húsgolyók egyszerűen elkészíthetőek, mégis rendkívül ízletesek és különlegesek.
A fokhagymás, négysajtos tészta ideális választás, ha gyorsan elkészíthető, ízletes ételre vágysz.
Annál finomabb, omlósabb lesz a sertéstarja, minél tovább pihenteted a pácban.
Ha szereted a friss, ropogósra sült, fűszeres sült krumplit, és egy kis extrával is előrukkolnál, akkor ezt a receptet feltétlenül próbáld ki!
A csípős Hasselback-krumplihoz nem kell más, mint krumpli, vaj és néhány pikáns fűszer.
2023. november 25., 08:08
A fokhagymás, rozmaringos kacsamell fenséges, mégis egyszerű, és a fűszerezését se bonyolítsd túl!
Szerethetjük vagy átkozhatjuk, de az biztos, hogy megkönnyíti a munkánkat ez az eszköz. Ám a szakértők szerint valamit rosszul csinálunk vele.
A szájszag kutatásának Szent Grálját a tudományterület veteránja fedezte fel.
Ez az alapanyag egy olyan molekulát tartalmaz, ami rendkívül átható leheletet eredményez. Kivéve, ha ilyen ételekkel kíséred le.
2023. szeptember 25., 06:03
Lángosoktól ölelt Menza a főváros szívében.
2023. szeptember 5., 10:43
Rengetegen esküdnek a fokhagyma jótékony hatásaira, akad azonban egy fűszernövény, amellyel még többet tehetünk az egészségünkért.
2023. szeptember 3., 06:50
Akár már télen is fogyaszthatsz néhány ősszel vethető zöldségből, de tavaszra biztosan beérik az összes.
2023. augusztus 21., 06:26
Ebben a formában fokozottan érvényesülhet a fokhagyma gyulladáscsökkentő hatása, ami csökkentheti a rák és a szívbetegségek kockázatát.
A fokhagymás, chilis sertéstarja készülhet tepsiben is, de ha van lehetőséged, pakold grillrácsra, és úgy süsd ki!
A világ legkülönlegesebb italai között akad olyan, mely több mint négymillió forintba kerül.
A puhára sült, szaftos sertéstarja még finomabb lesz, ha vajas szaftban készíted.
Ha valami könnyed, mégis laktató ebédre vagy vacsorára vágysz, a krémes fokhagymás-cukkinis tészta kitűnő választás lesz.
A mézes-fokhagymás szafttal készült csirkemellben nagyon jól harmonizálnak egymással az édes és pikáns ízek.
A babonák szerint a termékeny házasság és a könnyű szülés egyik kelléke is. És még ijesztő helyzetekben is segítségünkre lehet.
A fűszeres olajba forgatott spagetti, az aglio di olio rengeteg fokhagymával készül, és egyszerűen mennyei.
A fokhagyma hihetetlenül egészséges és finom. de nem mindegy, hogyan használod. Megmutatjuk, mivel fokozhatod a hatását, csak egy kis olaj kell hozzá.
Nincs vesződség, nincs 20 perces vacakolás egyetlen fej fokhagymával.
Egy egyszerű trükk alkalmazásával 20 másodperc alatt, kellemetlen következmények nélkül végezhet.
Ezzel a módszerrel valóban vajpuha lesz az illatos fokhagymás tarja.
Nem véletlen, hogy a népi gyógyászatban megfázás, influenza és más fertőzések esetén is előszeretettel bevetették.
A legfinomabb fokhagymakrémleves titka a hozzávalók gondos előkészítésében rejlik.
Különlegesen finom köretet varázsolhatsz a céklából, ha fokhagymával és fűszerekkel sütöd együtt.
Hol érdemes tárolni a fokhagymát, a hűtőben, a pincében vagy a kamrában? Mutatjuk, mi a legjobb megoldás.
A tepsiben sült fokhagymás sült krumpli kevés olajjal készül, és köretként vagy önmagában is megállja a helyét.
A fokhagymakrémleves olcsó, pillanatok alatt készen van, ráadásul gluténmentes formában is elkészítheted.
2022. november 24., 10:13
Behozatala 19 százalékkal 1,87 ezer tonnára nőtt az idén.
Védekezőképességünk erősítése egyre fontosabbá válik a hideg hónapok beköszöntével.
2022. szeptember 21., 08:36
A vajban sült csirkecomb ropogós, fűszeres és ellenállhatatlan, miközben az összeállítása pofonegyszerű.
2022. szeptember 14., 05:46
Nem eszel fokhagymát, mert kínosnak érzed erős aromáját? Ez többé ne akadályozzon meg!
2022. szeptember 7., 12:16
Utálod, hogy szabályosan le kell műteni a fokhagymáról a héját? Akkor próbáld ki ezeket a trükköket!
2022. szeptember 6., 10:52
A szőlő nagyon jól megy a fűszeres, szaftos sült csirkecombhoz.
2022. szeptember 3., 08:08
Ezzel a módszerrel finom puha és omlós lesz a sütőben sült fokhagymás sertéskaraj.
2022. augusztus 25., 10:36
A mézes-fokhagymás csirkecomb egyszerre édes és pikáns, ropogós és omlós.
A jó erdélyi padlizsánkrém titka, hogy először parázs felett meg kell pirítani a zöldséget, így kap ugyanis semmihez sem fogható, intenzív ízt.
Különösen finom lesz a grillezett kukorica, ha fokhagymás fűszervajjal kened le.