23 találat az Indexről, és a környékéről.
A világ leghíresebb és legjobb éttermeit a gumiabroncsgyár tulajdonosa, Michelin kezdte listázni? De miért?
2023.08.13. 20:20 Módosítva: 2023-08-14 08:16:04
Katkó Krisztina ma Magyarország egyik legkisebb és legvagányabb éttermét vezeti.
A Michelin-csillag sem tart örökké. A séfek viszonya a gasztronómia egyik legnagyobb elismerésével elég ellentmondásos.
Harminchat évig dolgozott a világ legfontosabb gasztrokalauzának, a Michelin Guide-nak Fausto Arrighi. Elkísértük egy pesti étterembe, hogy a magyar konyháról kérdezzük.
A L'Auberge du Pont de Collonges 1965 óta rendszeresen háromcsillagos értékelést kapott, ennek a szép szériának most vége szakadt.
2019. december 31., 17:16
Nem tudta bizonyítani, hogy a visszaminősítés miatt bármilyen kárt elszenvedett volna.
Marc Veyrat éttermétől elvették az egyik csillagot, és a séf szeretné, ha a hely többé nem szerepelne a kiadványban.
2019.03.27. 16:14 Módosítva: 2019-04-13 17:30:08
A Stand és a Babel is csatlakozhatott az egycsillagos budapesti éttermekhez, az Onyx pedig megőrizhette mindkét csillagát.
Megőrizte csillagát a Borkonyha, a Costes, a Costes Downtown, két csillagos az Onyx. Bekerült a kalauzba az Olimpia is.
A budapesti díjátadón két új csillagra is számít a szakma.
2017.10.01. 13:11 Módosítva: 2017-10-02 11:31:26
2500 forintért telezabáltuk magunkat a világ egyik legolcsóbb Michelin-csillagos éttermében, és megtaláltuk a kézművesség értelmét.
2017. augusztus 29., 18:50
Meglátogattuk a nemrég Michelin-ajánlottá vált hokkaidói Víz éttermet, Budapesttől 8500 kilométerre, 2000 méteres hegyek gyűrűjében ettünk bácskai rizseshúst, ribizlikompótot és kárpáti lazacpisztrángot.
Méghozzá a belvárosi Fricskát, ami már korábban több díjat is kapott itthon. Elmentünk ebédelni.
2016.10.17. 18:28 Módosítva: 2016-10-18 09:47:32
Fausto Arrighi 36 éven keresztül szinte csak evett, hiszen ő volt az az olaszországi Michelin-kalauz igazgatója. Kilencezer éttermet tesztelt, 119 csillagot osztott ki. De hogyan lesz valaki Michelin-ellenőr? Hogyan adják a Michelin-csillagokat, hogyan fedezik fel az új éttermeket, és egyáltalán miért éri meg ez bárkinek? A Michelin ellenőrei nagyon ritkán nyilatkoznak a sajtónak, vele Budapesten beszélgettünk.
2016. szeptember 21., 16:30
Először jelent meg a híres éttermi kalauz Kínában, és máris hoztak egy furcsa döntést.
Főleg azért, mert nem éri meg üzletileg még kalauzt sem készíteni a zsidó konyháról.
2016.04.10. 12:13 Módosítva: 2016-11-11 16:28:44
Nem csak a csillag számít nagy elismerésnek a Michelin-kalauzban, hanem a Bib Gourmand jelzés is, ami azt jelenti, hogy kiváló ételt kapunk nem túl drágán. Budapesten két ilyen étterem van, ki is próbáltuk mind a kettőt.
És a Gault & Millau elől is, inkább szabadságot akar.
Francia, és mindenki szerint nagyszerűen főz. Például kék homárt és hasonlóan egyszerű dolgokat.
A Costes és az Onyx mellé idén sem került be magyar hely a kultikus Michelin étteremkalauzba.
A Costes után az Onyx is csillaggal szerepel a híres gasztroguide-ban. Almás véres hurka és kandírozott szalonna a világ legfajsúlyosabb étteremkalauzában.
Egy csillagot kapott Gerendai Károly budapesti étterme, első magyarként került a kiadványba.
A rettegett Michelin-kalauz a káromkodó séfet és Nicolas Sarkozy kedvenc éttermét is dicsérte.