16 találat az Indexről, és a környékéről.
Pörkölt mellé, pirított hagymával vagy tojásosan is remek fogás a zöldfűszeres nokedli.
Dobd fel a hagyományos nokedlit úgy, hogy a tésztájába sütőtököt is keversz!
A magyar konyha nagy kedvence a gombapaprikás, ami akkor a legjobb, ha a szaftja sűrű, selymes és kellemesen fűszeres.
A tojásos nokedli örök kedvenc, kiadós, nem túl bonyolult, gyorsan összedobható. Az ecetes saláta pedig szinte kötelező hozzá.
Most minden a válogatott csapatkapitányáról szól.
2022. augusztus 14., 08:08
Miért vennéd meg boltban drágán a nokedlit, amikor otthon kevés munkával, fillérekből összedobhatod?
A házi készítésű kiadós juhtúrós nokedli tökéletes vacsora. Még finomabb, ha a tetejét pirított hagymával koronázod meg.
Ha találsz a nagyáruházakban fejes salátát, ki ne hagyd mellőle az ecetes változatot egy nagy kanál tejföllel a tetején. Ha abból épp nincs a polcokon, akkor savanyított zöldségekkel érdemes tálalnod. A cékla és az uborka is remekül működik mellette.
2021. szeptember 1., 11:21
Még egy könnyű fogás, amiből nem hiányzik a hús! Medvehagymaszezonban nem érdemes kihagynod, és ha neked a juhtúró túl aromás akkor túróval, vagy ricottával érdemes helyettesítened.
A sajtos-spenótos nokedli annak is ízleni fog, akinek ezek a vitamindús zöld levelek amúgy nem tartoznak a kedvencei közé.
„Ha külföldi vendégek érkeztek hozzánk, édesanyám mindig paprikás csirkét készített nekik – hadd ismerjék meg, milyen ínyencek a magyarok. Annyira levette őket a lábukról, hogy onnantól kezdve minden alkalommal ezt kérték. Úgy tűnik, annak ellenére, hogy ez egy magyar fogás, nemzetközileg is igencsak kedvelt.”
A nokedli köretként, és tojással, esetleg sajttal, szalonnával főételként is tökéletes választás.
Ha unod a tojásos nokedlit, akkor próbáld ki ezt a spenótos-sajtos változatot! Ezúttal a tésztába kerül az egészséges zöldség.
A nokedli mindenféle ragu és pörkölt mellett finom, de tojásosan, káposztásan, sült hagymával, lecsó mellé, spenóttal és más zöldségekkel is érdemes kipróbálnod.