Keresés

31 találat az Indexről, és 2 a környékéről.

2008. május 5., 14:45

Hatan akarnak tévéelnökök lenni

Hatan adták be pályázatukat a Magyar Televízió elnöki posztjára, mondta a távirati irodának a kuratóriumi elnökség egyik tagja.

2008. március 5., 14:24

A tévéelnök megpróbál a székházban maradni?

Szerdán nem kívánta kommentálni a Magyar Televízió az MTI-nek, hogy mandátumának utolsó napjaiban új igazgatói posztot hozott létre Rudi Zoltán elnök.A kommunikációs stratégiáért és nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatói posztot távozása előtt egy nappal hozta létre a tévéelnök, de az állás egyelőre betöltetlen.A név nélkül nyilatkozó kuratóriumi elnökségi tagok közül többen utaltak arra, hogy az elnök mandátumának éjféli lejárta után a hétfőn alelnökké kinevezett Medveczky Balázs akár Rudit is felveheti a tisztségbe.

2008. március 4., 12:19

Köszönik az Elnök Úrnak

Reméljük, az ünnepelt rögtön rátalált, mi majdnem észre sem vettük a Népszabadság 20.

2008. március 3., 11:56

Kinevezték az MTV megbízott elnökét

Medveczky Balázst, a Digitális MTV Igazgatóság eddigi vezetőjét nevezte ki hétfői hatállyal a Magyar Televízió egyetlen - gazdálkodásért és stratégiatervezésért felelős - alelnöki posztjára Rudi Zoltán, akinek holnap lejár a mandátuma.

2008. február 27., 15:56

Ki lesz az MTV ideiglenes ura?

Jövő kedden lejár a Magyar Televízió elnökének, Rudi Zoltánnak a mandátuma, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy ki veszi át a köztévé irányítását.

2008. február 21., 11:47

Tényleg csak pogácsáznak a civil kurátorok az MTV-ben?

Tényleg csak BMX-esek ülnek a tévékuratóriumokban? Igaz, hogy csak a politika bábjai a civil kurátorok? Van-e egyáltalán bármibe beleszólásuk a társadalmi szervezetek delegáltjainak vagy csak pogácsázni járnak be? Megkerestük a legakítvabb civil kurátort, Gráf Csillát, ugyan mutassa már be, hogyan működik a tévékuratórium. Kurátorból kétféle is van a közmédiumoknál.

2008. február 20., 14:59

Nyereséges lesz az MTV idén

Szolid nyereséggel számol az idei évre a Magyar Televízió, amely arra hivatkozva zárkózott el a részletes adatok közlésétől, hogy még csupán a felügyelő kuratórium elnöksége hagyta jóvá az anyagot, a teljes testület csak pénteken foglalkozik a dokumentummal.Mivel az előző években a menedzsment konszolidálta a céget, "az idei év pénzügyi tervezése során a hangsúlyt az elért eredmények megőrzésére fektettük" - mondta Rudi Zoltán március elejéig hivatalban lévő elnök.

2008. február 15., 11:43

Megint szívatják a Napkeltét

Aczél Endrét egyszer már eltiltották a Napkeltéből, mert az MTV szerint összeférhetetlen, hogy a köztévében és a Klubrádióban is vezet műsort.

2008. február 15., 11:06

A gazdasági igazgató lesz Rudi utóda?

A Magyar Hírlap információi szerint a kuratórium szocialista tagjai azt szeretnék, hogy Nagy Attila, az MTV jelenlegi gazdasági igazgatója vezesse a köztelevíziót, addig amíg meg nem találják végre az intézmény új elnökét.Rudi Zoltán, jelenlegi elnök mandátuma március 4-én jár le, a sikertelen pályázat után kiírt új pályázatnak pedig csak június 4-én lesz hivatalos eredménye, tehát Nagy három hónapig irányíthatja a köztévét.

2008. február 13., 14:32

Rudi indul, a többiek gondolkodnak

"Rudi Zoltán indul a második pályázaton is, mint a közszolgálati televíziózás, a teljesítmény és a verseny elkötelezettje." – nyilatkozta a Magyar Televízió sajtóosztálya.

2008. február 12., 10:28

Eredménytelen az MTV elnöki pályázata

Most már hivatalos, amit az ellenzéki kurátorok tegnapi bejelentése után tudni lehetett: eredménytelen a Magyar Televízió elnöki tisztségére kiírt pályázat.

2008. február 12., 08:20

Miért nem lesz új tévéelnök?

Most akkor ki nem válaszolt mire? Miért nem kérdeztek előbb? És egyébként is mi lesz most a vezető nélkül maradó Magyar Televízióval? Ezeket a kérdéseket szegeztük Szabó Lászlónak, a köztelevízió fideszes kurátorának, aki aláírta, sőt információink szerint kezdeményezte azt a közleményt, mely szerint az ellenzéki tagok ma nem szavaznak majd egyetlen tévéelnöki pályázatra sem.

2008. január 22., 12:08

MTV: négy pályázó a székház felszerelésére

Négyen jelentkeztek a Magyar Televízió új, óbudai gyártóbázisának technikai felszerelésére kiírt pályázatra - közölte kedden az intézmény sajtóosztálya az indulók megjelölése nélkül.A tájékoztatás szerint a december közepén kiírt pályázat során elnyerhető megbízás vonatkozik a televíziós műsorgyártó rendszer tervezésére, szállítására, beszerelésére, üzembe helyezésére, tesztelésére és próbaüzemre, valamint az ezekhez kapcsolódó oktatásra.Hogy mely cégek indultak, azt nem közölték, jelezve, hogy a jelentkezések érvényességének vizsgálata még tart; az eredményhirdetés időpontja: február 8-a.Rudi Zoltán, az MTV elnöke egy tavaly március végi nyilatkozatban arról beszélt, hogy saját forrásból 6-8 milliárd forintot költenek 2009 végéig a technológiavásárlásra.(via MTI)

2008. január 15., 13:29

Kampányígéret deluxe: Megfilmesítené a Bibliát az MTV

Filmfesztivált rendez a Magyar Televízió állítólag a Biblia évéhez kapcsolódóan, ráadásul bibliai vetélkedősorozatot is indul ősszel; sőt a későbbiekben még játékfilm is készülhet a Biblia történeteiből - mondta legalábbis Rudi Zoltán, a köztévé elnöke a Magyarországi Református Egyház zsinati székházában, miután bejelentette, hogy a Biblia évének fő médiatámogatója az MTV lesz.Tehát Rudi Zoltán is elindította buksisimogató kampánykörútját, amin szélben lengedező MTV-s zászlók árnyékában kezet fog, összeölelkezi és megígér.

2008. január 10., 15:34

Nyilvánosak lesznek az MTV szerződései?

A testület vezetője az elnökség következő ülésére terjesszen elő a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának közérdekű tevékenységével összefüggő adatok nyilvánosságra hozatalával kapcsolatos javaslatot, a közszolgálati médium pedig a saját szerződéseinek nyilvánosságra hozataláról korábban elkészített és aktualizált ütemtervet - döntött szerdai ülésén a kuratóriumi elnökség.Egyben felkérték Rudi Zoltán tévéelnököt, hogy „biztosítsa a közpénzek felhasználásának és a közfeladatok ellátásának társadalmi kontrollját a gazdálkodásra, a szerződésekre, a szakmai feladatellátásra” és azok betartására vonatkozóan, a gazdálkodási működési adatok teljes körének nyilvánossá tételével.Hogy ez mit jelent? Hát hogy a köztévét felügyelő kuratóriuma végre odaszólt az MTV vezetésének, hogy esetleg, netalántán legyenek már nyilvánosak a szinte csak költségvetési támogatásból élő szervezet szerződései és kifizetései.

2007. december 11., 11:38

Nem Friderikusz a mi jelöltünk

A sajtóban hírbe hozott személyek közül hárman is cáfolták az MTI-nek, hogy megvették a Magyar Televízió elnöki posztjára kiírt pályázat jelentkezési csomagját.

2007. december 10., 13:53

Ostromolja meg a Magyar Televíziót velünk!

A tömegek legmesszebb eddig a Magyar Televízió büféjéig jutottak, amit ugyebár tavaly szeptember 18-án kifosztottak, jó érzékkel csak kaukázusi kefireket és pár karton mentolos cigit hagyva hátra. (Na jó, egy önjelölt tévéelnöknek egészen Rudi Zoltán irodájáig sikerült eljutnia, ahol azonban a rá nehezedő felelőségtől, az elnöki teendők nyomasztó súlyától, meg persze a hullarészegségtől elgyöngült, és még reggel is a bőrkanapén aludt, amikor a rendőrök megtalálták.)
Pedig itt lenne az ideje megostromolni a köztévét, feltéve, ha nem a Molotov-koktél-dobás szabadsúlyú világrekordját akarja megdönteni, csak elege van az ötven éve a kijelölt dohányzóhely sarkában porosodó népművelői lendületből, a piros telefonon leszóló politikai elit hírszerkesztési elveiből, meg a számlaképes külső beszállítók által túlárazott, gyűrött sztaniolba csomagolt műsorokból.

2007. december 9., 17:34

Hatan pályáznak MTV-elnöknek

Hatan vásárolták meg november 30-án, a kora délutáni határidőig a Magyar Televízió elnöki posztjára kiírt pályázat csomagját - közölte Czeglédi László, a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöke.

2007. december 7., 16:20

Már van új állása Rudi Zoltánnak

Az MTV jelenlegi elnöke, aki újrázni szeretne, bebocsáttatást nyert az EBU, azaz Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének fő döntéshozói testületébe.