37 találat az Indexről, és a környékéről.
2023. december 11., 08:36
Nagyon finom lesz a ropogós tócsni, ha a krumpli egy részét káposztával helyettesíted.
A sütőtökös tócsni ropogós őszi csemege, amely magában vagy köretként is remekül működik.
Készítsd el a tócsnit sokféle zöldfűszerrel, a masszába pedig reszelj parmezánt!
Ha szereted a finom, klasszikus tócsnit, a reszelt répás változat is garantáltan ízleni fog.
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát.
A nógrádi tócsniba tejföl és szerecsendió is kerül, így lesz tökéletes állagú a tésztája.
Krumpliból olcsó, finom és változatos ételeket készíthetsz sokféle módon.
2022. szeptember 14., 09:36
A sajtot a tócsni tésztájába is reszelheted, így igazán ropogós és szaftos ételt varázsolhatsz az asztalra pillanatok alatt.
2022. augusztus 19., 09:08
Könnyű és egészséges nyárvégi fogás a tökös tócsni, amit önmagában vagy köretként is készíthetsz.
Bátran variáld a megszokott tócsnit különböző zöldségekkel! Kukoricás változatban is nagyon finom lesz.
Finom és könnyű fogás kerekedik ki abból, ha a tócsniban a krumpli egy részét reszelt répával helyettesíted.
Ha neked is a tócsni az egyik kedvenc ételed, próbáld ki most csabai módra, kolbásszal és sajttal elkészítve!
A krumplis lepénykéket, vagyis a tócsnit kedved szerint variálhatod: tehetsz bele zöldséget, kefirt, sajtot vagy bármit, amit épp találsz a hűtőben.
A lapcsánka, vagyis a reszelt krumplis kis lepény hagymával ízesítve is ellenállhatatlan.
A zalai tócsni abban különbözik más vidéken készülő társaitól, hogy a krumplit kefirrel kell hozzá elkeverni.
2021. december 14., 10:52
A gyorsan összeállítható, aranybarnára sült karfioltócsnit kínálhatod önmagában, köretnek vagy akár feltétnek is.
A tócsni klasszikus változatban a legnépszerűbb, de ha mellőznéd a burgonyát, vagy csak kevesebbet ennél belőle, dobd fel néhány extra zöldséggel – ezektől csak finomabb lesz. Ha fokhagymásan megunod, Srirachát keverj a tetejére kanalazott tejfölbe.
Ahány táj, annyiféle tócsni: Zalában régen hagyományosan aludttejet adtak hozzá, amelyet kefirrel is helyettesíthetsz.
A krumpli egy részét helyettesítheted sárgarépával, így a tócsni izgalmasabb lesz, és kevésbé hizlal.
Kóstold meg a tócsnit krumpli helyett édesburgonyával készítve! Ropogós, isteni, főleg joghurtos mártogatóssal.
A tócsnit mindenhogy szeretjük, de nem mindig fogyasztjuk minden lelkiismeret-furdalás nélkül. Ezt látszik megoldani ez a cukkinis változat, amiben az alap egy részét ezzel a kalóriaszegény, egészséges zöldséggel helyettesítettük.
A cukkini is tökéletes alapja a tócsninak, ráadásul sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a krumplis változat.
Szerintünk a röszti fokhagymás-snidlinges tejföllel a legeslegfinomabb.
A spenótos, sajtos tócsni több mint köret, ebédre, vacsorára is tökéletes.
A röszti egy jó kis gyors, költséghatékony étel, amit általában mindenki szeret, aki a krumplit, a lángost, a palacsintát és a klassz, hideg tejfölt a tetején. Medvehagymával és hús nélkül gyors vega vacsora lesz belőle.
Talán már hallottad, de ha nem, akkor itt az idő, hogy megtudd: az édesburgonya egyáltalán nem rokona a krumplinak. Az édesburgonya vagy batáta a burgonyavirágúak rendjébe és a szulákfélék családjába tartozó növényfaj, melyet főként gyökérgumójáért termesztenek, de fiatal levelei is fogyaszthatóak.
A tócsni azoknak való, akik jól akarnak lakni egy könnyen elkészíthető étellel gyorsan, magyarosan, de hús nélkül. Nem kérnek a lángos kelesztési idejéből, és húst sem pácolnának, elégnek érzik összekeverni a tésztát, és rá egy nagy adag, jéghideg fokhagymás tejfölt.
Ilyen a tócsni extra változatban! Töltve még laktatóbb, ráadásul többféle sajt is kerülhet bele.
A nyers, reszelt krumpliból készülő tócsni különleges, finom, mégsem bonyolult, muszáj megkóstolnod édeskésre sült hagymával is.
2018. november 11., 08:07
Össze sem tudod számolni, hányféle cicegét vagy tócsnit süthetsz. Ez kicsit édesebb, mint a krumplis változat.
2018. augusztus 20., 23:10
Az Ízek utcája egyik kereskedőjével kapcsolatban elég sok kérdés felmerül így hirtelen.
Ha valami újdonságra vágysz, ráadásul a konyhában sem időznél sokat, akkor a csirketócsni ideális választás.
Süsd a zöldségtócsnit sütőben, és nem fog úszni az olajban!
Régen a szegény emberek eledele volt, ma menő vacsora vagy köret.
2015. augusztus 23., 06:35
Ahány vidék, annyi változat. Akárhogy is készíted a tócsnit, nem tudod elrontani.
Sokféleképpen készíthető, kínálhatjuk salátával, fokhagymás öntettel vagy magában is. Váratlan vegetáriánus vendégeinknek örömet szerezhetünk vele, de húsevők hús mellé is fogyaszthatják. Előkészítéssel együtt fél óra alatt kész van.