43 találat az Indexről, és a környékéről.
Annál finomabb, omlósabb lesz a sertéstarja, minél tovább pihenteted a pácban.
Egyszerűbben jobb lehetne.
Nem kell túlzásba vinni a fűszerezést, viszonylag gyorsan átsül, és nem kell mellette ácsorogni: a fokhagymás tarja kitűnő ebéd lehet.
Pierre ezúttal egy ízes ételről mesél ízesen.
Az egyszerű tarjából is lehet elegáns fogás, ha találsz egy-egy olyan köretet, amitől egy kicsit különlegesebb lesz. Itt az ősz, úgyhogy minden okunk megvan arra, hogy a főtt és a sült gesztenyét is vadul használni kezdjük. Előbbi köretekben, ragukban és töltelékként, utóbbi pedig egészséges snack formájában a legfinomabb.
2021. szeptember 12., 08:08
Úgy az igazi a pikáns sült tarja, ha tetejére házi fűszervajat adagolsz, amely így megolvad, és fenséges ízkavalkádot eredményez.
2021. augusztus 13., 08:08
Ne bonyolítsd túl a főzést! A pác adja meg a serpenyős tarja csodás ízét. Lehetőleg magos mustárral készítsd, és pihentesd egy éjszakán át!
2021. augusztus 7., 08:08
Ha így sütöd a fokhagymás-kakukkfüves tarját, a hús nem szárad ki, puha és szaftos marad, ráadásul gyorsan elkészül.
A tarja a legjobban grillezhető húsféle – próbáld ki fokhagymás pácban érlelve is!
Egy szelet tarja mindig kéznél van, és most azt is megmutatjuk, hogyan készíthetsz izgalmasabb recepteket a hagymás és a lecsós változatnál.
Ha már unod fokhagymásan és sült vöröshagymával, készítsd a tarját jó csípősen, ázsiai hangulatban. Mi elkészítés után egy kanálka vajjal a tetején pihentetjük 5 percen át, így lesz igazán tökéletes a végeredmény.
A karfiolrizsből egy remek és pofonegyszerű salátát is készíthetsz, ha tejföllel és füstölt paprikával kevered el, majd jól lehűtöd és végül apróra vágott snidlinggel összeforgatva tálalod. Egészséges, szénhidrátszegény és nagyon finom.
A zöld borsos szószhoz csak annyi a dolgod, hogy egy kanál vajat olvassz, beleszórj egy nagy adag zöld borsot, és mascarponéval és tejszínnel összemelegítsd. Ezután jöhet egy mokkáskanál barna cukor és annyi só, amitől neked éppen tökéletes.
Egy adag tarjával még a legválogatósabb gyerek és vendég is meggyőzhető, és ha nem szeretnéd mindig ugyanúgy készíteni, bővítsd a házi szakácskönyvet ezzel a remek recepttel.
Ha szereted a nem hagyományos megoldásokat, ez a tejfölös-tejszínes szósz biztosan tetszeni fog a fokhagymás tarjaszeletek tetején. Citromhéjjal és snidlinggel megszórva, hideg burgonyasaláta mellett nincs is ennél finomabb tavaszi-nyári fogás.
A fűszeres sült tarja igazi hétvégi klasszikus. Ha a húst krumpliágyon sütöd meg, a köret is ízletesebb lesz.
Ha van egy kis időd, a tarját sütés előtt érdemes órákon át pácolni. A fokhagyma és a rozmaring csodás ízt ad neki.
A hagymás tarja a legegyszerűbb tepsis húsok egyike. Érdemes már a sütés előtti napon bepácolni.
Az egészben sült sertéstarja fejedelmi ebéd kevés munkával. A hagymás pác még csábítóbbá teszi.
2020. szeptember 6., 10:08
A tepsis sertéssült akkor a legfinomabb, ha belül szaftos és puha, kívül pedig szép pirosra sül.
A fűszeres, sörös páccal bolondított sertésszelet grillen sütve a legfinomabb, de a sütőben is elkészítheted.
Ha szereted a szaftosabb fogásokat, akkor a sütőben sült, fűszeres tarja kiváló választás.
2019. december 31., 10:52
Készítsd el még ma a lucskos káposztát, jól jön akár éjfélkor, akár másnap, a sok koccintás után.
A tarja talán grillezve a legfinomabb. A szaftos húst feltétlenül pihentesd sütés előtt fokhagymás pácban.
Ne bonyolítsd túl a hétvégi sütés-főzést! A tepsiben sült, előre pácolt tarjának esélye sincs, hogy kiszáradjon.
Mindegy, hogyan sütöd, pácold a tarját legalább egy éjszakán át. Így biztosan átjárják a jobbnál jobb ízek.
Az omlós, sült tarja kényelmesen elkészíthető bő fél óra alatt, mégis mindenki agyondicséri.
Ne csak karajt és csirkét ránts, a szaftosabb tarja is finom panírba bújtatva.
Az omlós, puha tarja a pácnak köszönhetően lesz igazán ízletes.
A zsíros tarja az egyik legjobban grillezhető hús. Ha így készíted, mindenki megnyalja mind a tíz ujját.
A fokhagymás, rozmaringos tarja fantasztikusan omlós, grillen és sütőben is tökéletes lesz.
A szaftosabb, omlós húsok kedvelőinek a mustáros-fokhagymás sertéstarjánál jobbat nem is kínálhatsz.
Ez a mustáros, tejfölös tarja családi kedvenc lesz: rengeteg íz találkozik a tepsiben, a hús pedig vajpuhára sül.
Laktató, ízletes, szaftos, és nincs vele sok munka: a krumplival rakott sertéstarja igazán pazar.
Ha igazán jó cigánypecsenyét ennél, így készítsd el!
Ha grillpartit szervezel, a mustáros-fokhagymás tarját ne hagyd ki!
Húsimádó vagy? Akkor a kiadós sajtos-tejfölös tarja kipróbálásához rögtön kedvet kapsz.
A 40 éves férfi észrevette, hogy nyitva a pizzéria hátsó ajtaja, több kiló hússal akart távozni.
2015. szeptember 19., 06:35
Ezért a jól megpakolt fűszeres sertéstarjáért minden húsimádó odalesz.
2015. augusztus 2., 09:05
Ennél ideálisabb hétvégi ebéd nem is lehet! Az ízletes mustáros tarjával 30 perc alatt végzel.
Kezdőknek is ajánljuk, ha biztosra akarnak menni. Elronthatatlan kaja, ami mindig, mindenkinek sikerül. Szaftos tartja, ropogós krumpli.
A hús omlós, a krumpli szintén, mindez kétezer forintból két óra alatt. Ja, és hat személyre. Kezdőknek is ajánljuk!
Örök vita tárgya, hogy melyik a legjobb grillezhető hús. A tarját szinte nem lehet elrontani. Annyíra ízes, hogy pácolni sem kell. Elég neki egy kevés só, a végén frissen őrölt bors, a többit pedig elintézi a füst.