Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Keresés

176 találat az Indexről, és a környékéről.

2016. augusztus 9., 08:51

Székesfővárosi kutyaszéklethelyzet Székesfővárosi kutyaszéklethelyzet

Bírságolás nem jellemző, az önkormányzatok inkább nevelnek, infrastruktúrát fejlesztenek. Az ürülékzacskókat is lopják az emberek.

2016. május 18., 11:18

Épülhetne jobb Néprajzi Múzeum? Épülhetne jobb Néprajzi Múzeum?

Egy magyar terv előzte be Zaha Hadidét, de tényleg ez a legjobb, és tényleg itt van a legjobb helye. Öt szempont alapján vettük végig a tervet.

2015. április 17., 20:56

Egy gyönyörű régi MTK-székház Egy gyönyörű régi MTK-székház

Meg a Vasaló, amelybe a Nemzeti ablakait építették bele. Ezeket a százéves házakat most sajnos nem lehet bejárni, de nálunk megnézhetők!

2014. július 18., 08:00

Az Újpesti kocsiszín Angyalföldön és az Angyalföld kocsiszín Újpesten, meg a Kispesti textilgyár, mely soha sem volt Kispesten

A Kispesti Textilgyár egy korabeli képeslapon (forrás: Wikipédia) Amikor a múltkori posztban írtam Rákospalota-Újpest vasútállomás hovatartozásáról, azt hittem, valami nagy érdekességet mutatok nektek, de amiket küldtetek kommentben és levélben, azok messze felülmúlták az én sztorimat (csak zárójelben jegyzem meg, hogy azóta bebizonyosodott a gyanúm, miszerint a fenti vasútállomás egy időben biztosan Újpesthez tartozott - pl.

2014. március 23., 11:07

Szerelmi vallomás a Róna utcában

Bár szerintem a cinkés postaládacetli a legbájosabb tavaszköszöntő felirat idén, azért ez a járdára pingált szerelmi vallomás is nagyon kedves.

2014. január 16., 12:42

Bontják a bódésort az Örs vezér terén

Ezt a két képet tegnap lőttem egy mozgó busz esőáztatta párás ablaküvegén keresztül a midnentvivő butuska telefonommal, mellyel legendásan pocsék fotókat szoktam készíteni amúgy is.

2013. október 24., 18:28

Hopp, az Urbanista poszt megjelenése után egy munkanapon belül intézkedtek Zuglóban

Alig posztoltam ki, hogy Zuglóban az önkormányzat gyakorlatilag a saját tulajdonú telkéből csinál illegális szeméttelepet, máris léptek az ügyben:   Szia Dá!   Mindig tudtam, hogy a sajtónak nagy hatalma van, de hogy ekkora...? Ha, úgy vesszük 1 nap telt el a megjelenés óta, mert az ünnepet nem érdemes számolni, s már ki is jöttek az önkormányzattól, felmérték, lefotózták, s kaptunk ígéretet kapura és rendre - ( mert megjelent valami az interneten) Ezt Neked köszönhetjük, bár még csak ígéret, de úgy érzem meg is fogják csinálni.   Köszönjük az utca és a környék nevében: egy olvasód   Komolyan patetikus szavak tolulnak a klaviatúrámra, hogy ilyenek miatt érdemes, meg ilyenek, de gyorsan be is fejezem, nehogy ömlengésbe menjek át.