Kigyulladt egy lakás Zuglóban, egy ember meghalt

2023.10.30. 09:48
Kigyulladt egy földszinti lakás a zuglói Komócsy utcában hétfőn reggel. A tűzoltók egy hatvan év körüli férfit vittek ki az égő épületből, akinek az életét már nem sikerült megmenteni.

Hétfőn háromnegyed nyolckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Budapest 14. kerületében, a Komócsy utcában sűrű füst áramlik ki egy egyszintes társasházból. Az épület egyik földszinti, harminc négyzetméteres lakásában keletkezett tűz – írja közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Mint írták, a tűzoltók két perc alatt a helyszínen voltak, egy hatvan év körüli férfit vittek ki az égő épületből, akinek az életét nem sikerült megmenteni.

A harminc négyzetméteres lakásban egy galéria alatti ágy és annak környezete, asztal és könyvespolc égett tíz négyzetméteren. A tűzoltók nyolc perc alatt eloltották a lángokat, majd átszellőztették az épületet. A tűz pontos keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás tárja fel – tették hozzá.

A katasztrófavédelem emlékeztetett, hogy a lakástüzek 61 százaléka a fűtési időszakban történik, ezért ilyenkor még nagyobb odafigyelésre van szükség. A legjobb megoldás, ha van otthon füstérzékelő és tűzoltó készülék. A füstérzékelő a tűz keletkezésekor azonnal jelez, egy ABC porral oltó tűzoltó készülék pedig minden, lakóházban keletkező tűz esetén használható – olvasható a közleményben.