Kifakadt a Bayern München vezetőedzője: gyávának nevezte a hatalmasat hibázó bírót

GettyImages-2144483534
2024.04.10. 11:58
Tovább forrnak az indulatok a kedd esti Arsenal–Bayern München Bajnokok Ligája-negyeddöntő után, mivel a bajorok vezetőedzője, Thomas Tuchel a játékvezetőt hibáztatta, amiért csapata nem kapott meg véleménye szerint egy jogos büntetőt.

Mint arról beszámoltunk, a Real Madrid–Manchester City-negyeddöntő első felvonásával egy időben Londonban az Arsenal a Bayern Münchennel küzdött az elitsorozat elődöntőjébe jutásáért, amely párharcnak bőven akad utóélete – leginkább a játékvezető tevékenysége miatt. 

Thomas Tuchel – aki egyébként a szezon végén stábjával együtt távozik a klubtól – a lefújás után Glenn Nyberg játékvezetőt kritizálta. A német szakember meglátása szerint csapata a második félidőben egy teljesen egyértelmű tizenegyest nem kapott meg, amely számára felfoghatatlan, hogy megtörténhet ilyen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Történt ugyanis, hogy a 66. percben az Arsenal kapusa, David Raya odapasszolta a labdát Gabrielnek, aki megfogta kézzel azt, majd visszatette kapusának, hogy végezze el újra a kirúgást. 

Azt mondta a játékosoknak, hogy ez egy gyerekes hiba volt, ilyet nem fog lefújni egy BL-negyeddöntőben. Ez egy teljesen új módja a szabályok értelmezésének, ami hihetetlen. 100 százalékos tizenegyes volt

– fakadt ki a mérkőzés után Tuchel, aki hozzátette, a svéd játékvezető azért nem ítélt büntetőt csapatának, mert gyáva volt befújni a tizenegyest az Arsenal stadionjában.

Thomas Tuchel
Thomas Tuchel
Fotó: Getty Images

A német szakember az ominózus jeleneten kívül több hibát említett még Nyberg tevékenysége kapcsán – aki egyébként élete első BL-negyeddöntőjén bíráskodott –, például Alphonso Davies korai sárga lapját, aki emiatt nem léphet pályára a visszavágón. 

Érdekesség, hogy Manuel Grafe, a korábbi FIFA-játékvezető is úgy látta, tizenegyest kellett volna ítélnie Nybergnek Gabriel kezezéséért. Ennek ellenére az Arsenal sem volt elégedett a játékvezetővel, mivel az utolsó percekben Bukayo Saka ütközött Manuel Neuerrel, és mivel megvolt a kontakt a két játékos között, Nyberg a büntetőpontra is mutathatott volna. De nem így tette, maradt a döntetlen, amely után mindkét csapatnak reálisan esélye van a továbbjutásra.

Szereztünk egy remek gólt, de ez a Bajnokok Ligája: ha hibázol, megbüntetik. Hiszek abban, hogy Münchenben le tudjuk őket győzni, de nagyon fel kell készülnünk a mérkőzésre

– értékelte a látottakat Mikel Arteta, az Arsenal vezetőedzője. 

(Borítókép: Getty Images)