Komolyabb Mbappé sérülése, mint amire számítottak, több mérkőzést kell kihagynia

2024.09.25. 13:41
A vártnál súlyosabb sérülést szenvedett Kylian Mbappé, a Real Madrid labdarúgócsapatának sztárja, így legalább három mérkőzésen nem léphet pályára.

Real Madrid kedd este 3–2-re legyőzte az Alavést a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a La Liga 7. fordulójában, a siker viszont vezéráldozattal járt.

A madridiak francia sztárja, Kylian Mbappé a mérkőzés 80. percében hagyta el a pályát combfájdalmak miatt. Eleinte úgy tűnt, nem annyira komoly a sérülés, és néhány nap alatt felépül belőle a sztártámadó, de a szerdai vizsgálatok mást mutattak.

A Real Madrid hivatalos tájékoztatása szerint Mbappénak sérült a bal lábának belső combizma, a felépülését folyamatosan nyomon követi a stáb, de legalább három hetet vesz igénybe a rehabilitáció.

A francia világklasszis az utóbbi mérkőzéseken lendült csak igazán formába, az Alavés ellen is betalált, de most kényszerpihenőre szorul. Mbappénak biztosan ki kell hagyni a vasárnapi, Atlético Madrid elleni városi derbit, a Lille elleni BL-mérkőzést, valamint a válogatottszünet előtti, Villarreal elleni bajnokit.