Ez a tévézés jövője

1200x675
A cikket a Vodafone támogatta
2020.08.31. 00:05
A tévénézés az életünk része. Talán nem mindenki a hagyományos formára szavaz, de a filmek, tévéműsorok, videók jelen vannak a mindennapjainkban. Az új Vodafone TV szolgáltatás úttörő abban a tekintetben, hogy mindezeket a formákat egyesíti, ráadásul arra törekszik, hogy a rendelkezésünkre álló szabadidőt tudatosabban, tartalmasabban töltsük el.

Lassan száz éve tévézünk. Elképesztően hangzik ez a mondat, főleg, ha megnézzük, honnan hová jutottunk a televíziókészüléket és a szolgáltatást illetően egyaránt. A katódsugárcsöves tévé helyett ma már elképesztő vizuális élményt adó, hajlított felületű, OLED kijelzős okostévét is választhatunk, a kábelen érkező néhány csatorna helyett pedig olyan komplex szolgáltatást vehetünk igénybe, amely már egyetlen helyen kínálja a sok különböző tartalomfogyasztási lehetőséget, sőt, személyre szabható.

A Vodafone új Home TV szolgáltatása éppen egy ilyen, jövőbe mutató lehetőség. Nemcsak kényelmes, de abban is segít, hogy tudatosabban töltsük el a szabadidőnket, a hétköznap esti automatikus tévékapcsolgatás helyett pedig minőségi élményben legyen részünk. De lássuk, mit is tud pontosan!

Mindent egy helyen

A Vodafone TV integrálja az összes tartalomfogyasztási lehetőséget: ugyanazon a készüléken nézhetünk YouTube videókat és internet alapú streaming szolgáltatásokat. Nem lesz szükségünk több különböző médiaboxra, távirányítóra vagy egyéb eszközre, hiszen a tévét bekapcsolva választhatunk a szolgáltatások között.

A hagyományos tévézés lehetősége természetesen nem vész el, hiszen a híreket, élő sporteseményeket, show-műsorokat továbbra is így szeretjük követni, de emellett rögzíthetjük kedvenc műsorainkat is. Mivel a felvett műsorok a felhőben tárolódnak, bármikor visszanézhetőek, a felvétel pedig bárhonnan elindítható. A rögzítésre 90 órányi tárhely áll rendelkezésre, és párhuzamosan több műsor is felvehető.

Az már talán annyira nem újdonság, hogy az élő adás megállítható és visszatekerhető, az viszont annál inkább, hogy egy tévészolgáltatás integrálja a különböző applikációkat is. És ehhez még okostévére sincs szükség, hiszen az ilyen szolgáltatások a „nem okos” készülékeken is elérhetők.

Személyre szabott ajánlatok, minőségi tévézés

Talán sokaknak ismerős a helyzet: munka után fáradtan hazaérünk, szívesen néznénk valami klassz filmet a családdal, de hirtelen nincs egyetlen épkézláb ötletünk sem, hogy pontosan mit. Ilyenkor jöhet jól, hogy a Vodafone TV szolgáltatás a korábban megtekintett tartalmak alapján személyre szabott tippekkel segít a döntésben, hogy ne keresgéléssel teljen az értékes szabadidő.

A tévézés régen valódi közösségi program volt. Mivel a hatvanas években még ritkaság volt egy saját tévékészülék, hamar híre ment, ha valakinek mégis lett egy a szomszédságban. Ilyenkor a többiek – akár saját székkel együtt – odagyűltek és együtt nézték az éppen aktuális műsort. A tévézés nem magányos, és cseppet sem csendes tevékenység volt, hiszen azonnal meg is vitatták a látottakat, beszélgettek róla, véleményt cseréltek. Miért ne lehetne ma is sokkal értékesebben eltöltött idő a tévézésre fordított pár óra? A minőségi filmek, sorozatok, műsorok sok-sok tartalmas beszélgetéshez adhatnak alapot, a közös élmények erősíthetik az emberi kapcsolatokat. Természetesen ehhez az kell, hogy okosan fogyasszuk a tartalmakat – ehhez nyújt remek segítséget a személyre szabott ajánlórendszer.

shutterstock 1519176119

A rendszer figyeli, hogy milyen típusú műsorokat, sorozatokat kedvelünk, és a szokásainkból tanul. Egy idő után pontosan tudja, hogy szívesen nézünk-e vígjátékokat, szeretjük vagy utáljuk-e a westernfilmeket, és felismeri, ha pl. megrögzött sci-fi-rajongók vagyunk. A Vodafone TV minden egyes bekapcsoláskor az ízlésünknek megfelelő műsort fog ajánlani, ami jelentősen megkönnyíti a választást, és lerövidíti a műsorkereséssel töltött időt.

Gyerekzár és további extra lehetőségek

Felelős szülőként az is nagyon fontos, hogy gyermekeink csak számukra megfelelő tartalmakhoz férjenek hozzá. Bár ezt nem minden platformon egyszerű megvalósítani, a Vodafone TV esetén szerencsére igen.

A Gyereksarok funkció segítségével a gyermekek kizárólag az általunk beállított, életkoruknak megfelelő tartalmakat érhetik el, mindezt egy egyszerűsített kezelői felületen. Különféle profilokat hozhatunk létre a gyerekeknek, hogy az őket érdeklő és életkoruk szerint nekik való műsorokat nézhessék. Itt lehetőség van arra is, hogy beállítsuk a lefekvési időt, a készülék automatikusan kikapcsol az általunk megadott időpontban.

Egy másik fontos funkció, a Gyerekzár a korhatár-besorolású műsorok esetében kapcsol be. Beállíthatjuk, hogy a 6, 12, 16 és 18 feletti és felnőtt korhatáros műsorok megtekintéséhez PIN kódot kérjen a rendszer. A Gyerekzárral csatornákat is zárolhatunk, a korhatár-besorolástól függetlenül is.

Szintén nem utolsó szempont, hogy a Vodafone TV mobil applikációval is rendelkezik, így az élő adást bármikor és bárhol megtekinthetjük, beállíthatunk műsorrögzítést vagy visszanézhetjük a felvett adást. Az már igazán csak hab a tortán, hogy a médiabox maga korszerű, kicsi és dizájnos, a felhasználói felület pedig egyszerűen kezelhető és modern.

Huszonegyedik századi módon, tudatosan tévézni tehát már egyáltalán nem lehetetlen. A jövő nem a céltalan tévékapcsolgatásé, hanem a személyre szabott és tudatos tartalomfogyasztásé, hogy a tévézés újra közösségi élmény, értékes szabadidő eltöltési mód lehessen.

BRAND & CONTENT Brand & Content

A cikket a Branded Content készítette, a Vodafone Magyarország megbízásából, nem az Index szerkesztősége. 
Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben, ha üzenne nekünk, ezen a címen elér minket.