Brand and Content

 • Melyik karácsonyi ételt terjesztették el az olasz disszidensek világszerte?

  Melyik karácsonyi ételt terjesztették el az olasz disszidensek világszerte?

  2023.12.11. 00:11 Módosítva: 2023-12-11 00:11:19
  Minden nemzetnek megvannak a maga jellegzetes karácsonyi ételei. Az olaszok, a lengyelek vagy éppen mi, magyarok hagyományainktól függően készülünk az ünnepre. Cikkünkben e mellett arról is írunk, hogy mi mindenre van szükségünk egy hagyományos karácsonyhoz, és hol szerezhetünk be mindent egy helyen.
 • december 8., 00:50

  Ez a hely lehet az ön online vásárlásának kulcsa, hét lakat alatt őrzik Ez a hely lehet az ön online vásárlásának kulcsa, hét lakat alatt őrzik

  Ellátogattunk egy adatközpontba, hogy közelebbről is megnézzük, mit tud egy profi szerverszolgáltató. A többlépcsős beléptetési rendszer, a speciális oltógázok és a páratartalom-mérő csak a jéghegy csúcsa. Videónkból további részleteket is megtudhat.
 • december 7., 00:28

  A gyerekeknek már az oviban meg kellene ismerkedniük a pénzzel? A gyerekeknek már az oviban meg kellene ismerkedniük a pénzzel?

  Bár a pénzügyi tudatosságra való nevelést érdemes korán elkezdeni, elsőre nem tűnik könnyű feladatnak, pedig számos lehetőségünk van arra, hogy a legkisebbekkel is megismertessük a pénz világát. Cikkünkben elmondjuk, hogyan érdemes kinyitni a pénzkérdést a gyerekekkel!
 • december 5., 00:07

  Mi az Ön szorongásgátló módszere? Mi az Ön szorongásgátló módszere?

  Néha nehéz rávenni magunkat a változásra. De mégis, miért érdemes és mit nyerhetünk vele? Nézze meg Budapest gyönyörű helyszínein készült videónkat és döntse el, hogy Ön kész-e új utakra lépni!
 • december 4., 14:07

  Ezzel az appal időben odaér az ünnepi asztalhoz Ezzel az appal időben odaér az ünnepi asztalhoz

  Egy átlagos hétköznapunk során is rengeteg szituáció adódhat, amikor nagy szükségünk lenne egy autóra, nem beszélve az ünnepek előtti rohanós időszakról. Cikkünkben olyan példákat mutatunk, amikor a megoldást a mobilunkon, illetve az utcán találjuk.
 • december 1., 00:16

  A kiberbűnözőknek csak minden második ember jelent kihívást A kiberbűnözőknek csak minden második ember jelent kihívást

  Cikkünkben a Mastercard kiberbiztonsági szakértőjét kérdeztük a digitális korszak legújabb kihívásairól.
 • november 30., 00:08

  A tűzfalon túl - Erre ügyeljen a szerverszolgáltatás kiválasztásakor A tűzfalon túl - Erre ügyeljen a szerverszolgáltatás kiválasztásakor

  Napjainkban nem csak a nagyvállalatoknak, de akár a kis- és középvállalkozásoknak is szüksége van informatikai háttérországra, akkor is, ha nem az IT területén tevékenykednek. Összegyűjtöttük, mit érdemes végiggondolni, mielőtt kiválasztjuk, kire bízzuk online működésünket.
 • november 29., 00:04

  A tiszta fővárosi utcákat is a Monarchia időszakának köszönhetjük A tiszta fővárosi utcákat is a Monarchia időszakának köszönhetjük

  A rendszeres városi szemétszállítás gyakorlattá válása modern jelenség, Európában rendszerint a 19. században vált általánossá a lomtalanítás intézménye is. Nagyképes anyagunkban érdekességeket tudhatunk meg a fővárosi köztisztaság múltjából és jelenéből, a cikk végén pedig kiderül, hogy hogyan szerezhetünk fillérekért jó minőségű bútorokat.
 • november 27., 00:21

  Miért éri meg egyre több cégnek a flottakezelés? Miért éri meg egyre több cégnek a flottakezelés?

  Nem meglepő, hogy a cégek költségérzékenyek, és alaposan megvizsgálják, mi éri meg nekik leginkább. A vállalati autók beszerzése, karbantartási és üzemeltetési költsége mellett mindig megjelenik az is, mit nyernek vele. Finanszírozási, flottaüzemeltetési és ügyféloldali tapasztalatokat gyűjtöttünk össze cikkünkben, és azt is megmutatjuk, melyik az egyik legnépszerűbb márka ezen a téren. Nem véletlenül!
 • november 25., 00:08

  Tényleg egyetlen nyelve van a tudománynak napjainkban? Tényleg egyetlen nyelve van a tudománynak napjainkban?

  Melyek azok a nyelvek, amelyeken a legtöbb tudományos publikáció megjelenik? Mi nehezíti közép-európai egyetemek kutatási konzorciumait abban, hogy kutatási forrásokat nyerjenek? Demokratizálja az internet a tudományos életet? Ezekről és ehhez hasonló kérdésekről beszélgettünk Prof. Dr. Vasa Lászlóval, a Budapesti Metropolitan Egyetem innovációs és tudományos rektorhelyettesével.
 • november 25., 00:00

  Napokon múlhat a sikeres jövő Napokon múlhat a sikeres jövő

  Hátrányos helyzetű, érettségi előtt álló középiskolások számára indít mentorprogramot a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME). Huszonöt tehetséges fiatal számára nyílhat meg az út az egyetemi tanulmányok felé.
 • november 23., 00:04

  Milyen teljesítményű legyen a hőszivattyú és az mennyibe fog kerülni? Milyen teljesítményű legyen a hőszivattyú és az mennyibe fog kerülni?

  Azoknak, akik még csak tervezik a hőszivattyú beszerzését, megmutatjuk három életszerű példán keresztül, hogy milyen teljesítményűt érdemes vásárolni, és ez mennyibe kerülhet egy adott ingatlanra vetítve.
 • november 21., 00:18

  Önt be tudnák csapni, ha a dohányzás hatásairól van szó? Önt be tudnák csapni, ha a dohányzás hatásairól van szó?

  Sok száz éve fogyasztunk dohánytermékeket, de a cigaretta élettani hatásait később kezdték vizsgálni, így egyes tévhitek is bekerülhettek a köztudatba. Cikkünkben ezeket járjuk körbe.
 • november 20., 00:24

  Nézett már a lába elé? Mutatjuk kik laknak az avar alatt! Nézett már a lába elé? Mutatjuk kik laknak az avar alatt!

  Ősszel megérkezik a hűvös idő és a fák lehullajtják a leveleiket. De tudjuk, milyen kis élőlények élnek az avartakaró alatt? És milyen hasznos, fontos munkát végeznek? Nagyképes anyagunkban bemutatjuk őket!
 • november 17., 00:16

  Több női vezető, több szabadnap a gyereket nevelőknek Több női vezető, több szabadnap a gyereket nevelőknek

  Az esélyegyenlőség régóta tematizálja a közbeszédet, de sok esetben megmaradunk a hangzatos szavak szintjén. Az egyik nagyvállalat viszont konkrét tényekkel, adatokkal támasztja alá, hogy mennyivel tette könnyebbé a nők, fogyatékkal élők vagy gyermeket nevelők helyzetét.
 • november 16., 00:04

  Tudja, mit ünneplünk holnap? Tudja, mit ünneplünk holnap?

  Miről nevezetes november 17-e? És miért fontos ez a dátum Budapestnek? Cikkünkben mindenre megtalálja a választ, ahogyan azt is megnézheti, hogy ezen alkalomból milyen ingyenes programok várják a fővárosban!
 • november 15., 01:03

  Ön mekkora lángelme, ha füstről van szó? Mérje fel tudását kvízünkben! Ön mekkora lángelme, ha füstről van szó? Mérje fel tudását kvízünkben!

  Talán romantikusnak tűnik egy kandalló, amelyből kihallatszik a tűz ropogása, de az így keletkező füstnek káros hatásai vannak. A mindennapi életünkben számos égéssel és füsttel járó tevékenységet végzünk, és talán bele sem gondolunk, hogy ezek milyen veszélyforrást jelentenek. Töltse ki kvízünket és tesztelje, hogy Ön mennyire van tisztában a füst okozta veszélyekkel?
 • november 14., 00:04

  Sehol egy repülő autó, és még a robotok sem vették át az uralmat Sehol egy repülő autó, és még a robotok sem vették át az uralmat

  A science fiction irodalom tele van olyan jóslatokkal, amelyek finoman szólva is pontatlanok voltak. A valóság azonban néha izgalmasabb, mint bármilyen történet. Bár a fluxus kondenzátor megalkotására és a párhuzamos világok felfedezésére nem számíthatunk, a jövő még így is számos izgalmas találmánnyal kecsegtet!
 • november 9., 00:05

  Mi köze az akváriumnak a WiFi-hez? Mi köze az akváriumnak a WiFi-hez?

  Felhasználói elvárás a problémamentes internethasználat és telefonálás, valamint tévénézés, ráadásul egyszerre. Az ehhez szükséges eszközöket azonban nem mindenki használja ki, illetve nem mindenki használja jól. Szakértőink könnyen alkalmazható, praktikus tanácsokat adnak, amelyeket követve, akár plusz pénz elköltése nélkül is, javíthatjuk otthoni internetünket.
 • november 8., 00:08

  Ha szakértővé válik ezen a területen, csúcsjövedelemre számíthat Ha szakértővé válik ezen a területen, csúcsjövedelemre számíthat

  A technológiai ugrások a történelem során teljesen a feje tetejére állították az addig ismert világot. A mesterséges intelligencia térnyerésével is egy új határhoz érkeztünk. Az új technológiák pedig új lehetőségeket is jelentenek. Ebből pedig adódik a kérdés: hogyan tudjuk a legjobban kihasználni ezeket a lehetőségeket?
 • november 6., 00:07

  Kutatás készült arról, hogy mennyit teszünk félre nyugdíjas éveinkre Kutatás készült arról, hogy mennyit teszünk félre nyugdíjas éveinkre

  A biztosítások és az öngondoskodásról szóló termékek egyre nagyobb szerepet kapnak a mindennapokban. De milyen trendek léteznek a nyugdíjbiztosítás piacán? Mik a legnépszerűbb termékek? Mi a szerepe a biztosítási tanácsadóknak, és hogyan épül fel a bizalom irántuk. Szakértővel beszélgettünk a témáról.
 • november 3., 00:06

  Mit tud az új, vezeték nélküli köldökzsinór? Mit tud az új, vezeték nélküli köldökzsinór?

  Nem gondolnánk, hogy régebbi gyökerekkel rendelkezik, mint maga az internet. Mára pedig szinte elképzelhetetlen a használata nélküli élet – sokak számára egyfajta köldökzsinór. De mit tud a WiFi 6, amiért sok szempontból jobb lesz nekünk?
 • november 2., 00:26

  A lakossági igény is visszaigazolta: az egyszerű és átlátható befektetéseket keressük A lakossági igény is visszaigazolta: az egyszerű és átlátható befektetéseket keressük

  Az utóbbi időszak nehezen kiszámítható gazdasági helyzetében a megtakarítások szerepe tovább erősödött.
 • november 2., 00:06

  Ez a magyar munkaadó plusz szabadnapokat ad dolgozóinak Ez a magyar munkaadó plusz szabadnapokat ad dolgozóinak

  Egyre több munkaadó ismerte fel, hogy a munkavállalók elkötelezettségét segíti, ha a munkahely hozzájárul a munka és a magánélet egyensúlyának a megtartásához. Ennek a részét képezi, hogy nehéz helyzetben, például betegség vagy családi események kapcsán plusz szabadnapokat biztosítanak.
 • október 31., 00:04

  Tudja, ki volt Jack O'Lantern és mit köszönhetünk neki? Tudja, ki volt Jack O'Lantern és mit köszönhetünk neki?

  Sok érdekesség köthető a már itthon is egyre népszerűbb Halloweenhez. A látható és láthatatlan határ elvékonyodása, kelták, druidák, démonok, szellemek vagy épp a monda szerint részeges csavargó Jack története. Ha pedig nem elégszik meg egy tökfej kifaragásával, videónkban arra is mutatunk példát, mi mivel próbálkoztunk még.
 • október 30., 00:02

  Így élénkülhet a lakossági hitelpiac Így élénkülhet a lakossági hitelpiac

  Hitelt felvenni bonyolultnak tűnhet, rengeteg feltételnek kell megfelelni, az eljárás gyakran komplex a laikusok szemében, a szerződésben pedig ott a sok "apróbetű". Az egyik magyarországi bank igyekszik mindent megtenni, hogy az ügyfelek élménye pont ezeknek az ellenkezője legyen.
 • október 28., 00:02

  10 autósból csak 3 reagál megfelelően. Ön melyik csoportba tartozik? 10 autósból csak 3 reagál megfelelően. Ön melyik csoportba tartozik?

  Pánikba esik, lefagy, kapkod vagy higgadtan teszi, amit kell, ha szirénázó jármű közeledik? Közlekedésbiztonsági szakértők meséltek a legnagyobb hibákról, a megfelelő reakciókról, és az is szóba került, miért van az, hogy egy mentő szándékosan lassan halad, miközben szirénázik.
 • október 27., 00:12

  Császármetszés kontra természetes szülés Császármetszés kontra természetes szülés

  Hogyan befolyásolja a baba-mama kötődést, van-e különbség a természetes módon és császármetszéssel született babák fejlődése, bélflórája között, és igényelnek-e eltérő gondoskodást? Nagy vitákat kiváltó témáról írunk tényszerűen.
 • október 26., 00:01

  Tartsam meg vagy dobjam ki? Tartsam meg vagy dobjam ki?

  Sokan korszerűsítik ingatlanjuk fűtési rendszerét és felmerül a kérdés, hogy megéri-e, érdemes-e megtartani a régit például a hőszivattyú mellé? Dobjuk ki a korábbi megoldást vagy van más alternatíva is? Cikkünkben összefoglaljuk a lehetőségeket, pro- és kontra érveket.
 • október 25., 00:09

  Ezt az időszakot figyelje, ha jelentősen spórolna Ezt az időszakot figyelje, ha jelentősen spórolna

  A novemberi hónap egy bizonyos napja jó ideje jelentős kedvezményekkel szolgál a vásárlóknak. Ezúttal egy teljes hónapnyi akciódömpinggel készülnek az elektronikai eszközök szerelmeseinek. Összegyűjtöttük a fontos részleteket, mire érdemes figyelni.