Ne égessük magunkat! Ön hány helyes választ tud?

shutterstock 1100995652
A cikk társadalmi felvilágosítás céljából létrejött, reklámcélokat nem szolgáló tájékoztatás, megrendelője a Philip Morris Magyarország Kft.
2023.02.21. 00:16
Ma már egyre többet hallunk a környezeti ártalmakról, legyen szó légszennyezettségről, vagy a globális felmelegedésről. Ezekkel már nemcsak a hírekben találkozunk, hiszen az utóbbi hónapok időjárása révén a saját bőrünkön tapasztalhattuk meg, hogy mit is jelent a klímaválság. Gondoljunk csak a nyári nagy szárazságra és a hőségre, vagy arra, hogy tavaly már sokadszorra nem volt fehér karácsonyunk. Ön mennyire tájékozott ebben a témában? Töltse ki tesztünket és mérje fel tudását!

Talán azt gondoljuk, hogy ez egy akkora probléma, amelyen mi, átlagemberek nem tudunk változtatni. De ez nem így van! A légkörbe kerülő károsanyagok nagy része a háztartásokból származik. Egy kis odafigyeléssel és apró változtatásokkal mi is sokat tehetünk, hogy megállítsuk a klímaváltozást és megmentsük a bolygót. Egyes kutatók szerint ha nem változtatunk, már pár évtizeden belül érezni fogjuk a klímaválság mindennapi életünkre gyakorolt drasztikus következményét.

Éppen ezért indult útjára a Füstmentes Városért kampány,

amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet: apró lépésekkel mi is csökkenthetjük az egyéni károsanyag-kibocsátásunkat, és hozzájárulhatunk a környezeti ártalmak mérsékléséhez.

Talán a füstmentességről és az ártalomcsökkentésről elsőként nem a dohányzás jut az eszünkbe, de ha figyelembe vesszük, hogy Magyarországon körülbelül 2 millióan dohányoznak, akkor bizony ez a füstmennyiség már nagyon is jelentős. Ezért kiemelten fontos, hogy amennyiben dohányzunk, minél hamarabb hagyjunk fel vele. Ha pedig nem dohányzunk, akkor ne is kezdjük el! Ne feledjük: csak a nikotin- és dohánytartalmú termékek teljes és végleges elhagyásával szüntethetjük meg teljes mértékben a dohányzás káros hatásait.

És mivel járulhatunk hozzá a bolygó megmentéséhez? Elsősorban azzal, ha hiteles forrásból tájékozódunk arról, hogy milyen mindennapi szokásaink vannak, amelyekről talán nem is tudjuk, hogy ártanak a környezetnek. Tesztelje tudását ebben a témában!

Ne égessük magunkat! Ön hány helyes választ tud?

Minden kérdés megválaszolására 90 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

A cikk társadalmi felvilágosítás céljából létrejött, reklámcélokat nem szolgáló tájékoztatás, megrendelője a Philip Morris Magyarország Kft.