Beszélgetésre hívja Demszkyt a horvát adóhivatal

2005.02.04. 10:10
Nem indít vizsgálatot a horvát adóhivatal a főpolgármester horvátországi nyaralójának ügyében, de behívja magához Demszky Gábort, tudta meg a Reggel. Az adóhatóságok is úgy tudják, nem volt irreálisan alacsony a nyaraló vételára.
Horvátországi nyaralójának ügyében beszélgetésre hívta be Demszky Gábor főpolgármestert a horvát adóhivatal, értesült a Reggel.

A napilap kérdére válaszolva Elvis Drandic, a hatóság illetékese elmondta, már korábban is figyelemmel kísérték az ügy fejleményeit, de egy újságcikk alapján nincs lehetőségük vizsgálat indítására. Ettől függetlenül az ügyben felmerült fejlemények miatt beszélgetésre hívják be Demszky Gábort.

A Nacional című horvát napilap keddi cikkében a budapesti főpolgármestert azzal vádolta meg, hogy feketemunkásokat alkalmazott építkezésén, illetve kétségbe vonták a Demszky-nyaraló vételárát, azt sugallva színlelt szerződés köttetett, mert a dokumentumban szereplő vételár a telek árát sem fedezte volna.

Nem kilencezer euró

A lap értesüléseit mind Demszky Gábor, mind a Reggelnek nyilatkozó Drandic cáfolta: szerintük a szerződésben szereplő vételár nem a Nacional által állított kilencezer, hanem 19 000 euró (142 ezer kuna, 4,63 millió forint) volt.

A főpolgármester csütörtökön helyreigazítást kért a laptól, és aznap kiadott közleményében részletesen cáfolta a Nacional állításait.  • Tippek
  • Árfolyam