Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Írásban figyelmeztették Baló Györgyöt

2005.05.04. 13:45
Elérhetetlen volt Baló György a pápa halálakor, és ez hozzájárult ahhoz, hogy az MTV más médiumokhoz képest késve jelentkezett az eseményről szóló híradásával. Az ügy miatt Nika György hírigazgatót már korábban elbocsátották.

Írásbeli figyelmeztetésben részesített Baló Györgyöt, a Magyar Televízió (MTV) kulturális igazgatóját Rudi Zoltán, az intézmény elnöke II. János Pál pápa halálhírének késedelmes közzététele miatt.

A lefolytatott belső vizsgálat megállapításai alapján Rudi Zoltán visszavonta Nika György hírigazgatói megbízását és írásban figyelmeztette Baló Györgyöt.

Mint a szerdai Népszavában olvasható, a pápa halálhírének késedelmes közléséhez hozzájárult az is, hogy Baló György mint aznapi elnöki ügyeletes elérhetetlennek bizonyult.

A késedelmes bejelentés miatt az MTV elnöke már másnap, április 3-án vizsgálatot indított. Az ügy kapcsán Rudi Zoltán két nappal később visszavonta Nika György hírigazgatói megbízatását.

László Péter lett Nika utóda

A vizsgálat annak megállapítására indult, hogy terhel-e valakit személyes felelősség, amiért a Magyar Televízió nézői más médiumokhoz képest késve értesültek II. János Pál pápa haláláról.

Nika György utóda László Péter lett. A 44 éves újságíró nagy tapasztalatokat szerzett a közszolgálati hírszolgáltatásban. Tizennégy évet dolgozott a Magyar Rádió és a Magyar Televízió hírműsoraiban, jellemezte Lászlót az MTV kinevezésekor.

László Péter 1986-tól tizenegy éven át volt a Magyar Rádió, 1997-től három esztendeig az MTV munkatársa.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft