Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Kövér legjobbjaiból válogatott az MSZP

2004.05.20. 17:12
Kövér László fideszes politikus 1990 és 2004 között elhangzott beszédeiből válogatta össze az MSZP azt a kiadványt, amit csütörtökön, Best of Kövér címen mutatott be Juhász Gábor. A politikus szerint a 'botcsinálta' poltikusok vitatható kijelentéseivel - legyen akár szocialista az illető - nem érdemes foglalkozni, de Kövér László nem tartozik közéjük. A kiadvány az interneten is hozzáférhető.
Best of Kövér címen Kövér László beszédeiből összeválogatott könyvet mutatott be csütörtökön Juhász Gábor szocialista politikus. Az MSZP-s gyűjtemény 1990-től napjainkig követi nyomon Kövér László lakossági fórumokon, Fidesz-kongresszusokon elhangzott szavait.

A szocialisták a kiadványt hírlevelükön keresztül eljuttatják közel 2200 email címre, valamint honlapjukról is letölthető, mondta Juhász Gábor az Indexnek. Emellett, ha valaki érdeklődik, akkor elküldi neki, tette hozzá.

Juhász Gábor, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke olyan kijelentéseket enged meg magának, ami méltatlan egy európai polgárhoz.

Antall Józseftől...

Az összeállítás egy 1990-es nyilatkozattal kezdődik, miszerint "Antall József miniszterelnök abban a tévképzetben él, hogy hitbizományba, nem pedig négyéves kormányzásra kapta az országot". "És önök milyen képzetben élnek?" - tette fel a kérdést a Fidesznek Juhász Gábor.

...az elhíresült köteles beszéden át...

A 14 év mondatai közül kiemelte a 2002-es parlamenti választások előtt elhíresült "köteles", vagy a képviselő szavai szerint "akasztgatós" beszédet, és Kövér László szerdán, Hódmezővásárhelyen megfogalmazott szavait. Ekkor a választmányi elnök azt mondta, hogy "Horn Gyula már nem lövet ránk, pedig nagyon szeretne". Juhász Gábor ezt a kijelentést Horn Gyula nevében is visszautasította.

A képviselő a könyvbemutató során többször elmondta, hogy Kövér Lászlónak el kellene gondolkodnia azon, hogy évekig az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetében tevékenykedett. A politikus egyik mondása kapcsán megjegyezte: nem véletlenül tudta, hogy miről álmodozik az egykori szovjet titkosszolgálati főnök, Berija.

...a romáknak járó családi pótlékig

Juhász Gábor kiemelte a romákkal kapcsolatos idézeteket is, például azt, hogy a dupla családi pótlék gyakran nem egy, hanem két nap alatti elivást jelent.

Az MSZP-s politikus "megígérjük, hogy nem robban" felkiáltással adta át a sajtótájékoztatójára ellátogató Fidesz-munkatársnak a gyűjtemény bőrkötéses példányát, azzal a kéréssel, hogy próbálja eljuttatni Kövér Lászlóhoz.

A botcsinálta politikusokkal nem érdemes foglalkozni

Arra az újságírói kérdésekre, hogy Juhász Gábor mit gondol szocialista politikusok lakossági fórumokon elhangzott, széles körben nyilvánosságra került vitatható kijelentéseiről, azt válaszolta, hogy vannak "botcsinálta politikusok", akiknek szavaival az MSZP szerint sem érdemes nagyon foglalkozni, de egyértelmű, hogy Kövér László nem az.

Arra a kérdésre, hogy kit tart pártján belül "botcsinálta politikusnak", azt javasolta, hogy a sajtó készítsen MSZP-s politikusok mondásairól is hasonló gyűjteményt, nagyon fognak örülni neki.

Medgyessy szt-tiszti jelentései

Az Index korábban megkereste Kövér Lászlót, mit gondol az MSZP-s kiadványról. Az ellenézki politikus akkor megtisztelőnek nevezte a szocialisták figyelmét, ugyanakkor úgy vélte, hogy "Medgyessy Péter szt-tiszti jelentései nagyobb érdeklődésre tartanának számot".