Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elnökségi tagság Orbánnak

2002.06.14. 14:01
Módosítják a Fidesz alapszabályát a párt szombatra összehívott rendkívüli, XV. kongresszusán; az új alapszabály szerint Orbán Viktor a következő négy évben automatikusan a pártelnökség teljes jogú tagja lesz.
A szombati, nem tisztújító kongresszuson a küldöttek tárgyalnak és szavaznak a pártelnökség beszámolójáról, illetve módosítják a Fidesz alapszabályát.

Automatikusan

Az alapszabály-módosítás lényege, hogy a következő négy év során a párt miniszterelnök-jelöltje, illetve volt miniszterelnöke automatikusan teljes jogú tagja legyen az elnökségnek. Az alapszabály-módosítás célja továbbá, hogy gördülékenyebbé váljon a párt tagfelvételi mechanizmusa. A kongresszuson felszólal Pokorni Zoltán pártelnök, Orbán Viktor ex-miniszterelnök, Wim van Velzen, az Európai Néppárt alelnöke, továbbá a Fidesz partnerszervezeteinek vezetői.

Ugyancsak jelen lesz és köszönti az egybegyűlteket Schmitt Pál főpolgármester-jelölt.