Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Háza, autója és sok tartozása van Orbánnak

2002.06.17. 12:36
A volt kormányfőnek budai házán és Volkswagen Golfján kívül egy bútor a legértékesebb vagyona. Orbán Viktornak ugyanakkor húszmilliós jelzálog tartozása is van.
A májusban leköszönt kormányfő legtöbb ingó és ingatlan vagyona feleségével közös - derül ki a politikus vagyonnyilatkozatából.

Ház Budán

Orbán Viktor volt miniszterelnök a XII. kerületben feleségével közösen birtokol egy 82 + 101 négyzetméteres társasházi lakóingatlant. A házat idén május kilencedikén vette. Ugyanekkor vásárolta azt a 36 négyzetméteres garázst is, amely szintén fele részben az övé. Mindez egy 1544 négyzetméteres telken fekszik, amelyen az exminiszterelnök ugyancsak Lévai Anikóval osztozik.

Volkswagen és jelzálog

A volt kormányfőnek egy Volkswagen Golfja van, amelyet tavaly áprilisban vásárolt. A mindenkori képviselői alapdíj hat havi összegét meghaladó értékű ingóságok között bútorrról számolt be, amelyet 1998. decemberében vett. Megtakarított pénze négy számlán összesen 10 millió forintnyi, devizában pedig ezeregyszáz hetven dollárja van feleségével közösen. Húszmilliós tartozása van viszont jelzáloghitel formájában.

Birtokok

Orbán Viktor vagyonnyilatkozatában beszámol felesége birtokairól is. Eszerint Lévai Anikó Sárazsadányban összesen 9 hektár és 8702 négyzetméter szántó és szőlő, Felcsúton pedig 7 hektár és 2878 négyzetméter szántó, 26 hektár és 1540 négyzetméter rét, árok, nádas, valamint 16 hektár és 8837 négyzetméter legelő van a tulajdonában.

További vagyonnyilatkozatok: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7